Αναζήτηση
  • Georgios Polychronidis

Έκτακτα νέα - Γενικό lockdown στην ΑυστρίαΓενικό lockdown από Δευτέρα - υποχρεωτικός εμβολιασμός από 1 Φεβρουαρίου 2022


Απο Δευτέρα τίθεται σε ισχύ γενικό lockdown 20 ημερών στην Αυστρία. Η απόφαση της κυβέρνησης έχει σαν σκοπό να μειωθεί άμεσα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, να σωθούν τα Χριστούγεννα και επομένως και η χειμερινή σεζόν. Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά, προτείνεται ο τρίτος εμβολιασμός και συνιστάται το γραφείο στο σπίτι.


«Παρά τις εκστρατείες, δεν κατέστη δυνατό από τον πλυθησμό να αποφασίσει να εμβολιαστεί», παραδέχεται ο καγκελάριος Alexander Schallenberg. Τα μέτρα που θα ισχύσουν σε όλη την χώρα από τη Δευτέρα θα υποστηριχθούν από το ÖVP, το SPÖ και τους Πράσινους.


Το lockdown σε εθνικό επίπεδο θα ισχύσει αρχικά 10 ημέρες, και θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση μετά για συνέχιση άλλες 10 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι το lockdown θα διαρκέσει αρχικά έως τις 12 Δεκεμβρίου το αργότερο. Στην συνέχεια (για τους ταξιδιώτες πιο συγκεκριμένα) θα ισχύει ο κανόνας 2-G, δηλαδή επιτρέπεται η διαμονή σε καταλύματα και η εισοδος στην εστίαση μονο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, θα διαρκεί και μετά τις 12 Δεκεμβρίου.

Ο 3ος εμβολιασμός συνιστάται ή ενεργοποιείται από τον 4ο μήνα και μετά σε όλη την Αυστρία - ανεξάρτητα από το εμβόλιο.

Συντόμευση του Green Pass από 02/01/2022 το αργότερο σε 7 μήνες για την 3η δόση

Συνιστάται ανεπιφύλακτα η εργασία από το σπίτι.

Ταυτόχρονα ξεκινάει νομοθετική διαδικασία (συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας αξιολόγησης) για τη θέσπιση γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού με έναρξη ισχύος το αργότερο την 1η Φεβρουαρίου 2022


Σύντομα περισσότερα νέα για τους ταξιδιώτες.


Για να μένετε πάντα ενημερωμένοι εγγραφείτε στο newsletter μας.Πηγή: Kurier

458 προβολές0 σχόλια