top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Η κατάκτηση των Αυστριακών Άλπεων από την Ορειβατική Λέσχη Εορδαίας

Οι Αυστριακές Άλπεις είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός με πάρα πολλές επιλογές σε αξιοθέατα, δραστηριότητες και προορισμούς. Η ορειβατική παρέα 30 ατόμων από την Πτολεμαΐδα θέλοντας να οργανώσει όσο καλύτερα γινόταν την φετινή εκδρομή του εξωτερικού απευθύνθηκε σε εμάς, και εμείς με την σειρά μας τους βοηθήσαμε στην οργάνωση αυτής της ξεχωριστής εκδρομής.

Πεζοπορία με θέα φράγμα στις Άλπεις
Schlegeis, Τσίλερταλ © Ο.Λ.Εορδαίας


Αυτή η εκδρομή τα είχε όλα. Από μία ανάβαση σε κορυφή υψόμετρου άνω των 3.000 μ. , επίσκεψη σε ιστορικές πόλεις και αξιοθέατα, πεζοπορίες σε φαράγγια, λίμνες και καταρράκτες αλλά και διασκέδαση σε παραδοσιακά φεστιβάλ.

Κίρχμπεργκ ιν Τιρόλ
Κίρχμπεργκ ιν Τιρόλ @ Gartner Mathaeus

Ο προορισμός - Brixental

Μια ευχάριστη έκπληξη για τους λάτρεις της φύσης και των δραστηριοτήτων αλλά και της φυσικής ομορφιάς, είναι το Brixental [ μετ. H κοιλάδα του Μπρίξεν ] με τα τρία χωριά Brixen im Thale, Kirchberg και Westendorf. Η περιοχή αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές σας στην καρδιά των Άλπεων του Κίτσμπουελ, στο Τιρόλο της Αυστρίας. Χαρακτηρίζεται από το έντονο στοιχείο της παράδοσης, τόσο στην αρχιτεκτονική και το φαγητό, όσο και στον τρόπο ζωής των κατοίκων. Ειδικά από τέλη Ιούνη μέχρι και τέλη Αυγούστου πραγματοποιούνται φεστιβάλ και εκδηλώσεις κάθε εβδομάδα, με φόντο τις σμαραγδένιες λίμνες και τα καταπράσινα βουνά της περιοχής. Το γκρουπ φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Bechlwirt στο μεγαλύτερο από τα τρία χωριά, το Κίρχμπεργκ.


Hotel Bechlwirt Austria
Hotel Bechlwirt 3*, Kirchberg in Tirol

Απολαύστε την 9ήμερη εκδρομή της Ορειβατικής Λέσχης Εορδαίας μέσα από αυτό το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

1η Ημέρα

Λόγω της πρωινής άφιξης στο Μόναχο, το γκρουπ επέλεξε να κάνει μια ενδιάμεση στάση στα σύνορα και να επισκεφτεί την πρώτη πόλη μπαίνοντας στην Αυστρία. Η παλιά πόλη του Κούφσταϊν (Kufstein) και το εντυπωσιακό κάστρο ήταν ότι καλύτερο πριν την άφιξη στο Κίρχμπεργκ (Kirchberg in Tirol) και το ξενοδοχείο.


Παλιά πόλη του Κούφσταϊν
Παλιά πόλη του Κούφσταϊν

Κάστρο του Κούφσταϊν
Κάστρο του Κούφσταϊν

2η Ημέρα

Η δεύτερη μέρα περιλάμβανε μια χαλαρή αλλά λίγο μεγάλη πεζοπορία στο θρυλικό Χάνενκαμ και την κορυφογραμμή του γειτονικού Κίτσμπουελ.


Άλπεις του Κιτσμπουελ
Χάνενκαμ Κίτσμπουελ

Αφετηρία πίστα Χάνενκαμ
Αφετηρία πίστας Χάνενκαμ στο Κίτσμπουελ


Κορυφή βουνού στο Κίτσμπιουελ Αυστρίας
Κορυφή στο Kitzbühel

3η Ημέρα

Το Κίρχμπεργκ βρίσκεται σε απόσταση κάτω της μίας ώρας από πασίγνωστα αξιοθέατα και προορισμούς της Αυστρίας, επομένως και οι επιλογές του γκρουπ ήταν αρκετές. Την 3η ημέρα το γκρουπ επισκέφτηκε την πόλη του Μότσαρτ. Έχοντας όμως αρκετό χρόνο μέχρι την άφιξη στο Σάλτσπουργκ, τα μέλη της λέσχης επέλεξαν να συνδυάσουν την ημερήσια εκδρομή με μια μικρή πεζοπορία στο πανέμορφο φαράγγι Grießbachklamm

περνώντας την κρεμαστή γέφυρα του φαραγγιού
Περνώντας την κρεμαστή γέφυρα του φαραγγιού Grießbachklamm

μονοπάτι σε φαράγγι της Αυστρίας
Η ιδιαίτερη γέφυρα/μονοπάτι στο φαράγγι

Παρέα με φόντο το κάστρο του Σάλτσπουργκ
Η Ορειβατική Λέσχη Εορδαίας στην πόλη του Μότσαρτ

4η Ημέρα

Στο βάθος της κοιλάδας στο Κίρχμπεργκ στέκει ένα καταπληκτικό βουνό, το Großer Rettenstein με την κορυφή του να βρίσκεται στα 2.362 μ. υψόμετρο. To γκρουπ χωρίστικε στα δύο επιλέγοντας δυο διαφορετικές διαδρομές και κορυφές, διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας.

Λίγο πριν την κορυφή του βουνού
Λίγο πριν την κορυφή

κατάκτηση κορυφής στην Αυστρία
Κορυφή Grosser Rettenstein

πεζοπορία στις Άλπεις
Πεζοπορία 2ης ομάδας προς την κορυφή Spießnagel

5η Ημέρα

Την 5η ημέρα ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν επιλογές για το γκρουπ. Η πλειοψηφία να επισκέφτηκε το μικρότερο και μεσαιωνικό χωριό της Αυστρίας, φημισμένο για τα εργαστήρια κρυστάλλων του.


Ρατεμπεργκ Αυστρίας
Ρατενμπεργκ

μουσείο κρυστάλλων στην Αυστρία
Μουσείο/εργαστήριο Κρυστάλλων


6η Ημέρα

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του ομ. κρατιδίου του Σάλτσμπουργκ είναι οι καταρράκτες του Κρίμλερ. Βρίσκονται κοντά στο Κίτσμπουελ και στο Zell am See (Τσελ αμ Ζέε του Σάλτσμπουργκ) και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα επισκέψιμα αξιοθέατα της Αυστρίας με περίπου 400.000 επισκέπτες τον χρόνο.

Η βάση του καταρράκτη
Η βάση του καταρράκτη

Πρόκειται για τους ψηλότερους καταρράκτες της Ευρώπης (5οι στον κόσμο) οι οποίοι χωρίζονται σε 3 επίπεδα. Το συνολικό ύψος τους είναι 380 μέτρα και η πρόσβαση στην κορυφή τους γίνεται σχετικά εύκολα από ένα πολύ καλά οργανωμένο μονοπάτι.

πεζοπορία στις Άλπεις
Πεζοπορία στην κοιλάδα πάνω από τους καταρράκτες

καταρράκτες στην Αυστρία
Οι καταρράκτες Krimmler

7η Ημέρα

Η Κυριακή ήταν η ημέρα της πρόκλησης για αρκετά μέλη της ομάδας αφού επέλεξαν μία ανάβαση σε υψόμετρο άνω των 3.000μ και πιο συγκεκριμένα στην κορυφή Hoher Riffler 3.231μ. Η διαδρομή ξεκινούσε από το φράγμα Schlegeis (Σλέγκαϊς), στις Άλπεις του Τσίλερταλ (Zillertal). Χτίστηκε μεταξύ 1965 και 1971 και ο κύριος λόγος ήταν η παραγωγή φιλικής προς το περιβάλλον ηλεκτρικής ενέργειας. Σημαντική επίσης ήταν η συνεισφορά του στην αντιμετώπιση των πλημμυρών που δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα στα χωριά της κοιλάδας. Είναι πιθανώς η πιο διάσημη τεχνητή λίμνη σε ολόκληρο το Zillertal - αν όχι στις Άλπεις.

Πεζοπορία πάνω από το Schlegeis
Πεζοπορία πάνω από το Schlegeis

Η κορυφή Hoher Riffler 3.231μ. στις Άλπεις του Τσίλερταλ
Η κορυφή Hoher Riffler 3.231μ. στις Άλπεις του Τσίλερταλ

Στις Άλπεις του Τσίλερταλ
Στις Άλπεις του Τσίλερταλ

8η Ημέρα

Μετά από μια δύσκολη Κυριακή, το γκρουπ χωρίστηκε και επιδόθηκε σε διαφορετικές δραστηριότητες και εκδρομές. Άλλοι επέλεξαν να νοικιάσουν e-bikes και να κατευθυνθούν στο τέλος της κοιλάδας, άλλοι πήγαν στο Πάρκο Άγριας Ζωής στο Άουραχ ενώ οι υπόλοιποι επισκέφτηκαν το Ίνσμπρουκ, την Πρωτεύουσα των Άλπεων.


Ίνσμπρουκ, η πρωτεύουσα των Άλπεων
Ίνσμπρουκ, η πρωτεύουσα των Άλπεων

Πάρκο άγριας ζωής στο Άουραχ
Πάρκο άγριας ζωής στο Άουραχ

Πάρκο άγριας ζωής στο Άουραχ
Πάρκο άγριας ζωής στο Άουραχ

9η Ημέρα

Ελεύθερος χρόνο στο Μόναχο και επιστροφή με την απογευματινή πτήση από το Μόναχο


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Για τις 9 ημέρες (8 διανυκτερεύσεις) που έμειναν στην Αυστρία, την αναζήτηση/οργάνωση εισιτηρίων και μεταφορικών μέσων (ενοικίαση minivan) ανέλαβε η Ορειβατική Λέσχη. Εμείς ως "Αυστριακές Άλπεις" βοηθήσαμε στην εύρεση καταλύματος με ημιδιατροφή σε προνομιακές τιμές για το γκρουπ, όπως και στο πρόγραμμα της εκδρομής το οποίο περιλάμβανε κατάλληλες προτάσεις για πεζοπορικές διαδρομές διαφορετικής δυσκολίας και διαφορετικού περιεχομένου.

Με την φυσική παρουσία μας στο Κίρχμπεργκ καθ' όλη την διάρκεια της παρουσίας του γκρουπ στην Αυστρία είχαμε την δυνατότητα να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα βάση των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, όπως και να πληροφορήσουμε και βοηθήσουμε το γκρουπ σε ότι οτιδήποτε χρειάστηκε.

Η περιοχή εκτός από πεζοπορικός προορισμός για οικογενειακές, φίλους ή γκρουπ, είναι ιδανική και για σχολικές εκδρομές καθώς ως σημείο εκκίνησης βρίσκεται ανάμεσα σε πασίγνωστα αξιοθέατα και προορισμούς που βρίσκονται σε απόσταση κάτω της μία ώρας.


 

Αν ενδιαφέρεστε για μια εκδρομή στις Αυστριακές Άλπεις και χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τον προορισμό, επιλογές για εξορμήσεις σε αξιοθέατα ή δραστηριότητες όπως και προτάσεις διαμονής μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@austriakes-alpeis.com ή συμπληρώστε αυτήν την φόρμα.


408 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page