top of page
 • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Τα μέτρα προστασίας του χιονοδρομικού Ischgl για την σεζόν 20/21

Έγινε ενημέρωση: 3 Νοε 2021

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2020/21 - ΠΕΡΙΟΧΗ ISCHGL / SAMNAUN ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ COVID-19


Πριν την έναρξη της χειμερινής σεζόν σχεδόν όλα τα χιονοδρομικά έχουν ήδη προετοιμαστεί για τα νέα δεδομένα. Σήμερα θα αναφερθώ στο χιονοδρομικό του Ischgl και τα μέτρα που έχει λάβει, καθώς αυτό ήταν και στο αρνητικό επίκεντρο της δημοσιότητας παγκοσμίως λόγω του κορωνοϊού και της μετάδοσης του σε πολύ κόσμο.


Χιονοδρομικό Ischgl
Χιονοδρομικό Ischgl

Η υγεία είναι η κορυφαία προτεραιότητα


Στις 26 Νοεμβρίου 2020 ξεκινάει η σεζόν στο Ischgl και όλα δείχνουν πως θα είναι κάπως διαφορετικά αυτή τη σεζόν. Για εβδομάδες τώρα, πολιτικοί, αρχές, εμπειρογνώμονες υγείας, ιατροί και εκπρόσωποι επιχειρήσεων συζητούν πώς ο τουρισμός, που είναι τόσο σημαντικός για την Αυστρία, μπορεί να επανενεργοποιηθεί με ασφάλεια. Σύμφωνα με και συμπληρωματικές προς τις ισχύουσες νομικές διατάξεις, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στο Ischgl και το Samnaun έχουν επίσης αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύνολο μέτρων που στοχεύουν στη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών τους, του προσωπικού τους καθώς και του τοπικού πληθυσμού.


ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΓΙΑ ΣΑΣ;


Γενικές πληροφορίες

 • Στήλες και πινακίδες πληροφοριών: Αρκετές πινακίδες θα υποδεικνύουν τις οδηγίες συμμόρφωσης Covid-19 στα σημεία πρόσβασης, στις εγκαταστάσεις μεταφοράς μας, στις καμπίνες τελεφερίκ, στα εστιατόρια, στα καταστήματα αθλητικών ειδών και στα σημεία απόθεσης σκι (ski depots). Επιπλέον, θα υπάρχουν συχνές ενημερώσεις σε πολλές γλώσσες μέσω σχετικών ανακοινώσεων στις περιοχές πρόσβασης των ανελκυστήρων τροφοδοσίας και των σημείων πώλησης εισιτηρίων.

 • Πολυλειτουργική μάσκα/κασκόλ: Όταν αγοράζετε μια κάρτα σκι, θα σας προσφέρετε μία πολυλειτουργική μάσκα(κασκόλ) χωρίς κόστος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία σας. Η χρήση της είναι υποχρεωτική στις περιοχές με αντίστοιχα σημάδια (βλέπετε επίσης παρακάτω) και αναφέρεται με τα αρχικά FFP (Full face protection).

 • Διαχείριση επισκεπτών: Ανεξάρτητα από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις θα διαχειριστούν κατάλληλα η χώροι με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο συγκεντρώσεις ομάδων ατόμων σε κοντινή απόσταση .

 • Απολύμανση χεριών: Στις εγκαταστάσεις του τελεφερίκ και στα ορεινά εστιατόρια έχουν εγκατασταθεί επαρκείς εγκαταστάσεις απολύμανσης χεριών για εσάς.


Μάσκα προστασίας © ischgl.com
Μάσκα προστασίας © ischgl.com

Τελεφερίκ και λεωφορεία σκι

 • Περιορισμένος αριθμός ατόμων: Η μείωση του ανώτατου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται στις καμπίνες του τελεφερίκ ή των αναβατήρων δεν είναι νομικά υποχρεωτική. Οι επιτρεπόμενες μέγιστες πληρότητες, ωστόσο, δεν θα χρησιμοποιηθούν πλήρως εάν/όταν η κίνηση στο χιονοδρομικό είναι σχετικά χαμηλή. Στις καμπίνες τελεφερίκ και όταν οδηγείτε σε αναβατήρες και ανελκυστήρες, είναι υποχρεωτική η χρήση FFP(Full face protection).

 • Απολύμανση όλων των τελεφερίκ: Όλες οι καμπίνες τελεφερίκ θα απολυμαίνονται αρκετές φορές την ημέρα. Όταν το γίνεται αυτό, εφαρμόζεται μια ομίχλη λεπτών σταγονιδίων μεγάλης διάρκειας, χρησιμοποιώντας ειδικές συσκευές που μέσα σε ένα λεπτό, εξαλείφουν το 99,99% των ιών, των βακτηρίων και των σπορίων στις επιφάνειες. Το δραστικό συστατικό δεν αφήνει υπολείμματα μετά τη χρήση, είναι 100% βιοαποικοδομήσιμο, μη τοξικό, ουδέτερο ως προς το pH καθώς και φιλικό προς το δέρμα και τα μάτια.

 • Απολύμανση επιφάνειας / αέρα: Σε λεωφορεία σκι, καθώς και σε αθλητικά καταστήματα και αποθήκες σκι, οι σταθμοί πρώτων βοηθειών / ιατρικός λιμένας στην περιοχή σκι, αλλά και στις εγκαταστάσεις WC και τα αυτοκίνητα ανελκυστήρων, ευπάρχουν μέτρα απολύμανσης επιφανειακών / επιφανειακών δωματίων που πραγματοποιούνται επίσης καθημερινά. Και εδώ, χρησιμοποιούνται οι προαναφερθείσες μηχανές ψύξης ULV.

 • Ρητή δέσμευση για περιορισμένο αριθμό ατόμων για το χιονοδρομικό Silvretta Arena Ischgl / Samnaun.


Ορεινά εστιατόρια

 • Ελάχιστες αποστάσεις: Στα ορεινά εστιατόρια δίνεται προσοχή στην ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε τραπέζια και καθίσματα, όπως ορίζουν οι αρχές. Επιπλέον, έχουν ήδη εγκατασταθεί νέα διαμερίσματα στους χώρους καθισμάτων και έχουμε προσαρμόσει και επεκτείνει τα μέτρα υγιεινής στις περιοχές ελεύθερης ροής.

 • Περιορισμένη είσοδος: Προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με επαρκή απόσταση ασφαλείας, - ανεξάρτητα από την αξιοποίηση της χωρητικότητας - θα περιοριστεί επίσης η είσοδος στις γαστρονομικές εγκαταστάσεις στο βουνό.

 • Ψηφιακές κάρτες μενού: Όλα τα μενού φαγητού / ποτών παρέχονται σε ψηφιακή μορφή. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω της εφαρμογής iSki Ischgl / mySamnaun App ή μέσω QR-Code απευθείας στα ορεινά εστιατόρια και τις καμπίνες τελεφερίκ των εγκαταστάσεων τροφοδοσίας.

 • Μουσικές εκδηλώσεις: Μουσικές προσφορές στα εστιατόρια και μπαρ των τελεφερίκ θα παρέχονται αποκλειστικά με τη μορφή μουσικής υπόκρουσης (όχι live). Τα βράδια καπνίσματος θα πραγματοποιηθούν υπό την αυστηρή τήρηση των εφαρμοστέων προφυλάξεων ασφαλείας.

 • Δραστηριότητες καθαρισμού: Το Silvrettaseilbahn AG και το Bergbahnen Samnaun AG ενισχύουν σκόπιμα ορισμένες δραστηριότητες καθαρισμού. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για τον καθαρισμό ή / και την απολύμανση των τραπεζιών / μπαρ των ορεινών εστιατορίων, καθώς και για πόμολα και εγκαταστάσεις υγιεινής.

Το διασυνοριακό Silvretta Arena, με έκταση 500 στρέμματα καθημερινά περιποιημένων πιστών (ισοδύναμο με περισσότερα από 700 γήπεδα ποδοσφαίρου) οπότε παρέχοει αρκετή απόσταση ασφαλείας για τους σκιέρ, και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα περάσετε όμορφες και χαλαρωτικές μέρες σκι αυτόν τον χειμώνα.


Από την ανακοίνωση της ιστοσελίδας του χιονοδρομικού στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 (το κείμενο ανανεώνεται συχνά).


Ακολουθήστε μας στο Facebook ή εγγαραφείτε στο newsletter μας για περισσότερα νέα για τα χιονοδρομικά.

2.050 Προβολές0 Σχόλια

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page