top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

3 χωριά στις Άλπεις του Κίτσμπουελ, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.

Έγινε ενημέρωση: 20 Οκτ 2022


Μπρίξενταλ © Gartner Mathäus
Μπρίξενταλ © Gartner Mathäus

Καλοκαίρι στα παραμυθένια χωριά του Μπρίξενταλ


Μια ευχάριστη έκπληξη για οικογένειες, αλλά κυρίως για τους λάτρεις της φύσης και των δραστηριοτήτων, είναι το Brixental [ μετ. H κοιλάδα του Μπρίξεν ] με τα τρία χωριά Brixen im Thale, Kirchberg και Westendorf. Η περιοχή αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές σας στην καρδιά των Άλπεων του Κίτσμπουελ, στο Τιρόλο της Αυστρίας. Χαρακτηρίζεται από το έντονο στοιχείο της παράδοσης, τόσο στην αρχιτεκτονική και το φαγητό, όσο και στον τρόπο ζωής των κατοίκων. Ειδικά από τέλη Ιούνη μέχρι και τέλη Αυγούστου πραγματοποιούνται φεστιβάλ και εκδηλώσεις κάθε εβδομάδα, με φόντο τις σμαραγδένιες λίμνες και τα καταπράσινα βουνά της περιοχής. Η παραδοσιακή μουσική και τοπικά εδέσματα θα σας κάνουν να αισθανθείτε κομμάτι αυτού του υπέροχου Αλπικού τοπίου.


Διαβάστε εδώ τον πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό του Brixental

Ταξιδιωτικός Οδηγός Kitzbüheler Alpen - Brixental 2022
.pdf
Download PDF • 7.95MB

Έθιμο Antlassritt © Gartner Mathäus
Έθιμο Antlassritt


Ποδηλασία, πεζοπορία, γκολφ, κολύμπι σε λίμνες και πολλές άλλες δραστηριότητες θα γεμίσουν τις θερινές αποδράσεις σας με μοναδικές εμπειρίες. Οι πεζοπόροι ακόμα και μη έμπειροι, μπορούν να απολαύσουν περισσότερα από 500 χιλιόμετρα σημαδεμένων μονοπατιών, με την πρόσβαση σε κάποια από αυτά να γίνεται με λιφτ μέχρι την κορυφή των βουνών. Για τους ποδηλάτες υπάρχουν περισσότερα από 800 χιλιόμετρα σε δρόμους και σε ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια στα βουνά, κατάλληλα και για e-bikes.



Μονοπάτι πεζοπορίας στο Brixental © Dabernig Hannes
Μονοπάτι πεζοπορίας στο Brixental © Dabernig Hannes


Highlight! Εξερευνήστε την περιοχή με δωρεάν μετακινήσεις με τρένο και λεωφορεία σε κοντινά σημεία και προορισμούς

Από το Brixental μπορείτε όμως και να επισκεφτείτε γνωστούς προορισμούς και αξιοθέατα της Αυστρίας σε λιγότερο από μία ώρα. Κάποιες από τις επιλογές σας είναι:


Προορισμοί

  • Κίτσμπουελ 6χλμ

  • Κούφσταϊν 33χλμ

  • Ράτενμπεργκ 40χλμ

  • Ίνσμπρουκ 85χλμ

  • Σάλτσμπουργκ 85χλμ

  • Μόναχο 125χλμ

Αξιοθέατα

  • Σταυρός Jakobskreuz 30χλμ

  • Καταρράκτες Krimml 65χλμ

  • Κρυστάλλινοι κόσμοι του Swarovski 70χλμ

  • Παλάτι Tratzberg 55χλμ



Almabtrieb © Dabernig Hannes
Almabtrieb © Dabernig Hannes

Κίρχμπεργκ | Kirchberg


Ανάμεσα σε ήπιους λόφους με γρασίδι, σε βοσκοτόπια που τον χειμώνα είναι στολισμένα με άσπρο χρώμα, θα βρείτε το παραθεριστικό θέρετρο του Κίρχμπεργκ, στην καρδιά της κοιλάδας Brixental, μόλις 6 χιλιόμετρα από τo παγκοσμίου φήμης Κίτσμπουελ. Το καλοκαίρι, το χωριό είναι ένα δημοφιλές σημείο εκκίνησης για πεζοπορίες σε λίμνες, ποτάμια και βουνό, όπως και εκδρομές με ποδήλατα και e-bikes.


Kirchberg in Tirol © Gartner Mathaeus
Kirchberg in Tirol © Gartner Mathaeus

Βέστεντορφ | Westendorf


Γοητευτικό και φιλόξενο το Βέστεντορφ είχε αναδειχθεί ως το πιο όμορφα ‘’ανθοστολισμένο χωριό της Ευρώπης’’ από τον διαγωνισμό «Entente Florale Europe». Το παραθεριστικό θέρετρο βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της κοιλάδας σε ένα ηλιόλουστο ψηλό οροπέδιο. Το Westendorf ξεχωρίζει τουριστικά με τις εντελώς αντίθετες εποχές του: Το χειμώνα, ο τουρισμός για σκι κυριαρχεί στη ζωή στο χωριό. Το καλοκαίρι εκτός από τους περιπάτους, την πεζοπορία και την ποδηλασία, προσφέρει στους εθισμένους στην αδρεναλίνη, εξαιρετικές συνθήκες αλεξίπτωτου πλαγιάς και μονοπάτια ποδηλασίας βουνού που απαιτούν δεξιότητες και δυνατά νεύρα.


Ποδηλασία @ Eye5 - Carlos Blanchard
Ποδηλασία @ Eye5 - Carlos Blanchard

Μπρίξεν ιμ Τάλε | Brixen im Thale


Οι επισκέπτες του Μπρίξεν δεν θα βρουν κανένα από τα απότομα βουνά και τις βραχώδεις κορυφές που κυριαρχούν σε πολλές άλλες περιοχές του Τιρόλο. Αντίθετα οι η ηλιόλουστη αυτή πλευρά της κοιλάδας χαρακτηρίζεται από καταπράσινους λόφους που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι ως λιβάδια, συμπληρώνοντας αρμονικά το τοπίο. Πολλοί επισκέπτες αισθάνονται τόσο οικεία στο ήσυχο Brixen, σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό, μακριά από τη φασαρία του κοσμοπολιτικού Κίτσμπουελ, που στο τέλος το ερωτεύονται και αποτελεί μια γλυκιά ανάμνηση που θα τους συνοδεύει για πάντα. Τέλος και στα τρία χωριά οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα λιφτ, να ανέβουν στο βουνό και να περπατήσουν σε ήπια μονοπάτια για να απολαύσουν την μοναδική θέα που προσφέρουν οι Άλπεις.


Βέστεντορφ © Krings Maren
Βέστεντορφ © Krings Maren


Χειμερινές Διακοπές στα καλύτερα χιονοδρομικά της Αυστρίας.

Τα χωριά του Μπρίξενταλ έχουν το προνόμιο να συνδέονται με δύο από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της Αυστρίας, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει ένα μεγάλο δίλημμα στους επισκέπτες της περιοχής. Είτε μπορούν να "χαθούν" σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες περιοχές σκι στον κόσμο, το SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, ή να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ στο θρυλικό χιονοδρομικό KitzSki του Κίτσμπουελ / Κιρχμπεργκ. Συνολικά, περισσότερα από 518 km βέλτιστα αναβαθμισμένων και απολύτως εποπτευόμενων πιστών για όλα τα επίπεδα είναι στη διάθεσή σας και θα κάνουν την διαμονή σας πραγματικά αξέχαστη.


Διαβάστε εδώ τον πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό του Μπρίξενταλ


Ταξιδιωτικός Οδηγός Kitzbüheler Alpen - Brixental 2022
.pdf
Download PDF • 7.95MB



1.069 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page