Αναζήτηση
  • Georgios Polychronidis

Mέτρα Covid-19 και κανονισμοί εισόδου στην Αυστρία.

Τελευταία ενημέρωση: 17 ΑπριλίουΤο ταξίδι στην Αυστρία για τουριστικούς σκοπούς είναι και πάλι δυνατό για εμβολιασμένους, άτομα που έχουν αναρρώσει ή αν έχετε κάνει τεστ.

Όλοι όσοι εισέρχονται στην Αυστρία πρέπει να επιδείξουν

Απόδειξη πλήρους εμβολιασμού (τουλάχιστον 2 εμβόλια με ισχύ 9 μήνες) ή απόδειξη προηγούμενης λοίμωξης (180 ημέρες) ή αρνητικό τεστ PCR (ισχύει για 72 ώρες) ή αρνητικό τεστ αντιγόνου (ισχύει για 24 ώρες)

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αποδεικτικά εμβολιασμού/ανάρρωσης ή εξέτασης. Αυτό ισχύει για αφίξεις από όλες τις χώρες.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας δεν χρειάζεται πλέον να αποδείξετε την κατάστασή σας "3-G".


Τι ισχύει εντός της Αυστρίας

Ο λεγόμενος κανόνας "3-G" (εμβολιασμος/ανάρρωση/τεστ) ισχύει μόνο κατά την είσοδο στην Αυστρία αλλά όχι πλέον κατά τη διάρκεια της παραμονής σας.


  • Οι μάσκες FFP2 είναι υποχρεωτικές μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς (συμπεριλαμβανομένων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια), όταν χρησιμοποιείτε ταξί και σε καταστήματα πρώτης ανάγκης (π.χ. σούπερ μάρκετ, ταχυδρομεία και φαρμακεία).

  • Τα παιδιά κάτω των 6 ετών εξαιρούνται, τα παιδιά από 6 έως 13 μπορούν να φορούν κανονική μάσκα ενώ οι μάσκες FFP2 είναι υποχρεωτικές από την ηλικία των 14 ετών

  • Οι μάσκες FFP2 δεν χρειάζεται πλέον να φοριούνται σε πούλμαν, εκδρομικά σκάφη, τελεφερίκ και λιφτ του σκι.

  • Η απόδειξη "3-G" (εμβολιασμος/ανάρρωση/τεστ) έχει αρθεί για εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ και εκδηλώσεις.

  • Οι κανόνες ισχύουν για όλες τις περιοχές συμπεριλαμβανομένης της Βιέννης.


 

Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι όσο το δυνατόν πληρέστερες και ενημερωμένες. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη ως προς αυτό. Καθώς η κατάσταση σχετικά με τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις μπορεί να αλλάξει γρήγορα, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το γραφείο εξωτερικών της χώρας σας για να λάβετε τις τελευταίες ταξιδιωτικές συμβουλές για την Αυστρία.


Πηγές: Austria.info , Πληροφορίες Austria.info

826 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων