Αναζήτηση
  • Georgios Polychronidis

Mέτρα Covid-19 και κανονισμοί εισόδου στην Αυστρία.

Ενημερώθηκε: Νοε 19


ΕΚΤΑΚΤΟ
Γενικό lockdown στην Αυστρία για 20 ημέρες. Διαβάστε εδώ!


Κανονισμοί εισόδου για την Αυστρία


ΝΕΟΣ «Κανόνας 2-G»: Ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:


Όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα κρούσματα COVID στην Αυστρία αυξάνονται επί του παρόντος. Για την ασφάλεια των ντόπιων και των επισκεπτών, έχουν εισαχθεί πρόσθετα μέτρα προστασίας:

Τελευταία ενημέρωση 15.11.2021Γενικοί κανόνες και κανονισμοί εισόδου στην Αυστρία


Κανόνας 3-G κατά την είσοδο, κανόνας 2-G κατά τη διάρκεια της διαμονής σας

Οι ταξιδιώτες που μπορούν να αποδείξουν πλήρη εμβολιασμό ή λοίμωξη στο παρελθόν δεν χρειάζεται να εγγραφούν ηλεκτρονικά για άδεια εισόδου πριν από το ταξίδι (pre travel clearance) και δεν χρειάζεται να αυτοαπομονωθούν.

Οι ταξιδιώτες που παρουσιάζουν αρνητικό τεστ (όχι πιστοποιητικό εμβολίου ή απόδειξη προηγούμενης μόλυνσης) πρέπει να εγγραφούν ψηφιακά εκ των προτέρων για να λάβουν άδεια πριν από το ταξίδι.

Στην Αυστρία, ο κανόνας 2-G ("εμβολιασμένος, ανάρρωση") ισχύει σε πολλές περιοχές. Η πρόσβαση σε καταλύματα, εστιατόρια/μπαρ, τελεφερίκ και πολιτιστικά ιδρύματα, μεταξύ άλλων, είναι δυνατή μόνο με απόδειξη πλήρους εμβολιασμού/προηγούμενη μόλυνση. Ένα αρνητικό τεστ Covid-19 δεν αρκεί πλέον.


Η ακόλουθη αλλαγή των περιορισμών Covid-19 που θα ισχύει από την 15 Νοεμβρίου 2021 :

Για ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, κέντρα αναψυχής, γυμναστήρια, πολιτιστικά ιδρύματα (κινηματογράφοι, θέατρα κ.λπ.), λιφτ του σκι και υπηρεσίες που σχετίζονται με το σώμα (όπως κομμωτήρια) είναι υποχρεωτική η απόδειξη εμβολιασμού/ανάρρωσης (παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται).

Για εκδηλώσεις με 25 ή περισσότερα άτομα είναι υποχρεωτική η απόδειξη εμβολιασμού/ανάρρωσης (παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται).

Τα τεστ COVID (τόσο PCR όσο και αντιγόνο) δεν ισχύουν πλέον για ξενοδοχεία/εστιατόρια/καφέ.

Οι μάσκες FFP2 απαιτούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα τελεφερίκ και σε όλες τις επιχειρήσεις λιανικής και τα μουσεία.

Οι εμβολιασμοί 2 δόσεων ισχύουν για 9 μήνες μόνο μετά τη δεύτερη δόση από τις 6 Δεκεμβρίου (προηγουμένως: 12 μήνες)

Έως τις 5 Δεκεμβρίου, η απόδειξη της πρώτης δόσης συν ένα αρνητικό τεστ PCR ισχύει για επιχειρήσεις φιλοξενίας, υπηρεσίες που σχετίζονται με το σώμα και εκδηλώσεις.

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται επί του παρόντος από τους κανόνες εισόδου. για ανηλίκους μεταξύ 12 και 15 ετών, επεξεργάζεται μια λύση (Εξαίρεση: Στη Βιέννη, τα παιδιά ηλικίας από 6 ετών απαιτούν εισαγωγικό τεστ).


Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι όσο το δυνατόν πληρέστερες και ενημερωμένες. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη ως προς αυτό. Καθώς η κατάσταση σχετικά με τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις μπορεί να αλλάξει γρήγορα, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το γραφείο εξωτερικών της χώρας σας για να λάβετε τις τελευταίες ταξιδιωτικές συμβουλές για την Αυστρία.


Πηγές: Austria.info , Πληροφορίες Austria.info

581 προβολές0 σχόλια