top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Το θεματικό πάρκο Pechmann's Old Oil Mill στα σύνορα Αυστρίας-Σλοβενίας

Ένα μοναδικό Θεματικό Πάρκο νότια του Γρατς και κοντά στο Μάριμπορ, στα αλπικά σύνορα Αυστρίας-Σλοβενίας, είναι ένας ιδανικός προορισμός για μονοήμερη εκδρομή, είτε είστε με μηχανές είτε με αυτοκίνητο.


Πολεμικό Αεροπλάνο © Emmanouil Zarogiannopoulos
Πολεμικό Αεροπλάνο © Emmanouil Zarogiannopoulos

Ο παλιός οικογενειακός Μύλος εξακολουθεί να παράγει φυτικό έλαιο, όπως το έλαιο κολοκύθας. Επιπλέον, υπάρχει ένα πολυσχηματικό θεματικό πάρκο με καμήλες και λάμα και υπόστεγα με παλιά αγροτικά μηχανήματα, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, αεροπλάνα, ραδιόφωνα και ό,τι δεν μπορεί να βάλει ο νους.........


Συμμαχικό Πολεμικό Αεροπλάνο © Emmanouil Zarogiannopoulos
Συμμαχικό Πολεμικό Αεροπλάνο © Emmanouil Zarogiannopoulos

Πρόκειται για ένα πανέμορφο Θεματικό Πάρκο με μια ποικιλία εγκαταστάσεων και εκθεμάτων που δεν νομίζω μπορεί κανείς εύκολα να βρει αλλού. Δεν υπάρχει κεντρικό θέμα καθώς οι εγκαταστάσεις, ο λαβύρινθος των πολλαπλών αιθουσών bar & restaurants και τα ατέλειωτα μικρά και μεγάλα αντικείμενα κάθε ιδιαίτερης Συλλογής κάνουν το μυαλό σου να χοροπηδάει ανάμεσα σε εικόνες και συναισθήματα.


Φάρμα με καμήλες © Emmanouil Zarogiannopoulos
Φάρμα με καμήλες © Emmanouil Zarogiannopoulos

Εκθέματα: Αεροπλάνα (μαχητικά και πολιτικά), Αυτοκίνητα (κλασσικά & εποχής ΒΠΠ), Μοτοσυκλέτες (κλασσικές Harley Davidson και Indian), Αγροτικά μηχανήματα & εξοπλισμός, εγκαταστάσεις εποχής (Λιοτρίβι, τσαγκαράδικο) και άλλα πολλά.

Ένα μαχητικό αεροσκάφος SAAB σε υποδέχεται στην είσοδο δίπλα από έναν ξύλινο παραδοσιακό οικίσκο σε ρόλο Reception με τον clochard ποδηλάτη σε αέναη κίνηση από το τρεχούμενο νερό στον μικρό υδρόμυλο.


Σκάφος © Emmanouil Zarogiannopoulos
Σκάφος © Emmanouil Zarogiannopoulos

Τι να πρωτοδεί κανείς; το κλασικό ξύλινο πλοιάριο, τα διάφορα Hangars με τα εκτοξευόμενα αεροπορικά καθίσματα τύπου Martin Baker; τα αυτοκίνητα του Χίτλερ με οδηγούς και επιβάτες κούκλες εποχής; τα απίστευτα γεωργικά μηχανήματα, αντλίες βενζίνης από το Τέξας; τα cockpit μαχητικών αεροσκαφών και τα ατέλειωτα ομοιώματα πιλότων και αεροσυνοδών στις αληθινές κλασικές στολές τους; Nα δειπνήσεις στην αεροπορική αίθουσα διαμορφωμένη μέσα σ’ ένα κομμάτι αληθινής ατράκτου αεροσκάφους; ή στο ανατολίτικο Dubai Dining Room; ή στο Harley Dining Room ή ... ή .... ή ........ ;


Συλλεκτικό Αυτοκίνητο © Emmanouil Zarogiannopoulos
Συλλεκτικό Αυτοκίνητο © Emmanouil Zarogiannopoulos

Από τις 9 το πρωί, σερβίρονται εξαιρετικά προσεγμένα προϊόντα για να απολαύσει κανείς τον καφέ του, να κολατσίσει ή να πιεί μια μπύρα στο πολύ χαρακτηριστικό Wild West Saloon ή να γευματίσει-δειπνήσει σε ένα από τα θεματικά Dining Rooms.


Εστιατόριο/καφέ © Emmanouil Zarogiannopoulos
Εστιατόριο/καφέ © Emmanouil Zarogiannopoulos

Χρήσιμες πληροφορίες:

Ωράριο λειτουργίας: 

• από Μάρτιο μέχρι Ιούνιο: Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή από 09:00 ́ το πρωί. 

• από Ιούλιο μέχρι Νοέμβριο: Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο- Κυριακή: από 09:00 ́ το πρωί

Διεύθυνση:

Ratschendorf 188, 8483 Deutsch Goritz

Ιστοσελίδα: http://www.pechmanns-alte-oelmuehle.at


Συλλεκτικά οχήματα © Emmanouil Zarogiannopoulos
Συλλεκτικά οχήματα © Emmanouil Zarogiannopoulos

BIKERS EDITION!!!


Τοποθεσία-Πρόσβαση:

Βολικά τοποθετημένο στην αυστριακή πλευρά των Άλπεων στο Deutsch Goritz δίπλα στα σύνορα με τη Σλοβενία. Με πολύ καλό οδόστρωμα από/προς όλα τα σημεία που αναφέρονται ακολούθως και συνθήκες κυκλοφορίας που απέχουν από τους όρους «συμφόρηση» και «ταλαιπωρία», αποτελεί προορισμό που ενδείκνυται να επιλέγεται να συμπεριληφθεί σε κάθε πρόσφορη διαδρομή. 


Συλλεκτικές μηχανές © Emmanouil Zarogiannopoulos
Συλλεκτικές μηχανές © Emmanouil Zarogiannopoulos

Είναι ιδανικό για τη διοργάνωση Bikers Event και αξιόλογο για επίσκεψη – περιήγηση – γεύμα – δείπνο

Ιδιαίτερα αν συμπεριληφθεί στην άνοδο προς το Faaker (European Bikers Week) προσφέρει το προνόμιο να απολαύσετε μια υπέροχη ορεινή διαδρομή μέσω του Soboth MotoPass, στο δρόμο σας για το Faaker, χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσετε μια ημέρα για να το κάνετε ολοήμερη εκδρομή. 


Me © Emmanouil Zarogiannopoulos
Me © Emmanouil Zarogiannopoulos

Αποστάσεις από χαρακτηριστικές πόλεις της ευρύτερης περιοχής: 

• 150 χιλιόμετρα Βόρεια από το Zagreb 

• 165 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά από τη Ljubljana και 40 χιλιόμετρα από το Maribor 

• 60 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το Graz 

• 200 χιλιόμετρα Νότια από τη Βιέννη και 260 από τη Bratislava 

• 180 χιλιόμετρα από το Klagenfurt και 204 χιλιόμετρα από το Faaker 


Εστιατόριο © Emmanouil Zarogiannopoulos
Εστιατόριο © Emmanouil Zarogiannopoulos

Bikers Tip! : Soboth Motopass


Το MotoPass του Soboth είναι μια διαδρομή στα ορεινά περάσματα των Άλπεων, βόρεια από τη συνοριακή γραμμή με τη Σλοβενία και σε υψόμετρα μέχρι 5.000ft. Διατρέχει δύο νομούς (Styria και Carinthia) και συνδέει το Soboth με το Lavamünd.


Στάση με θέα © Emmanouil Zarogiannopoulos
Στάση με θέα © Emmanouil Zarogiannopoulos

Ξεκινώντας από το Ratschendorf για το Soboth, η διαδρομή είναι εξίσου όμορφη και απολαυστική. Όταν στα 55 περίπου χιλιόμετρα συναντάμε τις πινακίδες που επισείουν την προσοχή των οδηγών αυτοκινήτων ότι τα επόμενα 30-40 χιλιόμετρα είναι motopass και θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στις μοτοσυκλέτες, τότε καταλαβαίνουμε τη διαφορά μαζί μ’ έναν γλυκό εφησυχασμό για την ευκαιρία να απολαύσουμε λίγο παραπάνω τη μοτοσυκλέτα μας. 


Greek Bikers in Austria © Emmanouil Zarogiannopoulos
Greek Bikers in Austria © Emmanouil Zarogiannopoulos

Στη μέση της διαδρομής, το πανόραμα της λίμνης του Soboth με το εκπληκτικό SEE KAFE στην όχθη της, δίπλα στο δρόμο, με χώρο πάρκινγκ και φυσικά ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ για όλους τους bikers. 

Μια στάση αναψυχής «επιβάλλεται» πριν ξεκινήσετε για το υπόλοιπο της απόλαυσης ό,ποια διαδρομή κι αν έχετε επιλέξει.........Ευχαριστούμε πολύ τον Emmanouil Zarogiannopoulos για το Guest Άρθρο με της χρήσιμες πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό.

122 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page