Αναζήτηση
  • Georgios Polychronidis

Πλεονεκτήματα διαμονής σε παραδοσιακά Αpartments και πως να τα επιλέξετε.

Ενημερώθηκε: 30 Δεκ 2019


διαμέρισμα στο βουνό
Haus Dirol - Kirchberg

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Είτε κάνετε διακοπές το καλοκαίρι είτε τον χειμώνα, τα διαμερίσματα (Αpartments) αποτελούν μια ιδανική και έξυπνη επιλογή, ειδικά στις Άλπεις που συνήθως έχουν παραδοσιακό στυλ και είναι καλοδιατηρημένα. Ουσιαστικά είναι μια καλή εναλλακτική έναντι των ξενοδοχείων ειδικά αν θέλετε να μείνετε για πάνω από 4-5 ημέρες. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση για μοντέρνα διαμερίσματα για άτομα με μεγαλύτερη οικονομική άνεση. Διαθέτουν συνήθως μεγάλους χώρους με ένα ή δύο υπνοδωμάτια, καθιστικό και κουζίνα, οπότε είναι ιδανικά για άνετη διαμονή σε σχέση με τα μικρότερα δωμάτια των ξενοδοχείων.


Haindlbauer - Kirchberg

Οι τιμές τους είναι συνήθως 20% έως 40% φθηνότερες από αυτές των ξενοδοχείων, και συμφέρουν ειδικά τον χειμώνα στην Αυστρία που οι τιμές των δωματίων στα ξενοδοχεία είναι σχεδόν διπλάσιες από αυτές του καλοκαιριού.

Εκτός όμως από ζευγάρια και παρέες, τα προτιμούν κυρίως οικογένειες καθώς μπορούν να μαγειρέψουν κάποιες μέρες στην κουζίνα και να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα από εξόδους σε εστιατόρια. Επίσης μπορείτε να αποφύγετε τα έξοδα για το πρωινό που συνήθως κοστίζει στα ξενοδοχεία από €13,00-€15,00 το άτομο ανά ημέρα. Έτσι, μένοντας σε διαμέρισμα και αγοράζοντας τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ, μπορείτε να απολαύσετε πολύ καλό πρωινό στην μισή τιμή.


διαμέρισμα μοντέρνο

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Φυσικά θα πρέπει να προσέξετε κάποιες βασικές λεπτομέρειες πριν επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς διαμέρισμα. Παρακάτω σας δίνω μια λίστα για να πρέπει να λάβετε υπ΄όψην πριν προβείτε σε οποιαδήποτε κράτηση ειδικά για την χειμερινή περίοδο:

  1. Πόσο κοντά είναι το διαμέρισμα από την στάση του λεωφορείου (SKIBUS) και πόσο μακριά είναι η πλησιέστερη πίστα του σκι. Υπόψην ότι σχεδόν σε όλους τους τουριστικούς οργανισμούς η μεταφορά προς/από τα χιονοδρομικά είναι δωρεάν.

  2. Πόσο κοντά είναι το πλησιέστερο σούπερ-μάρκετ.

  3. Απόσταση από το κέντρο (εστιατόρια κλπ): Γενικά σας προτείνω να βρείτε διαμέρισμα όσο πιο κεντρικά γίνεται.

  4. Αν επιθυμείτε να σας αλλάζουν τακτικά τις πετσέτες και τα σεντόνια να επιλέξετε διαμερίσματα που ανήκουν σε ξενοδοχεία (πολλά ξενοδοχεία διαθέτουν και επιπλέον κτίρια με διαμερίσματα και προσφέρουν αυτήν την επιλογή δωρεάν)

  5. Ρωτήστε αν διαθέτουν πλυντήριο (για οικογένειες είναι μια καλή λύση)

  6. Ρωτήστε για το κόστος τελικού καθαρισμού και για το αν καθαρίζονται καθημερινά (κατά την διάρκεια της παραμονής σας συνήθως δεν καθαρίζονται ή με ανάλογο κόστος)

  7. Ρωτήστε αν στην τιμή περιλαμβάνεται πρωινό, ή αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και με τι αντίτιμο.

  8. Τα διαμερίσματα νοικιάζονται συνήθως για 7 μέρες με ελάχιστη διαμονή 3 μέρες. Από 3 έως 5 μέρες μπορεί να σας χρεώσουν έξτρα έξοδα ανά μέρα λόγω μικρής διάρκειας διαμονής. Αν όμως αποφασίσετε να μείνετε παραπάνω μέρες μπορείτε να ζητήσετε και κάποια έκπτωση.

Γενικά οι χειμερινές διακοπές στην Αυστρία είναι ακριβές. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στις διακοπές σας, διαβάστε εδώ.


Επιλεγμένος ξενώνας στο Τιρόλ (Kirchberg): Haus Dirol (πληροφορίες εδώ)

#Πληροφορίες #Σκι

84 προβολές0 σχόλια