Η απαραίτητη δωρεάν κάρτα ασφάλειας για τις διακοπές σας στην Αυστρία και στην υπόλοιπη Ε.Ε.! 

Γνωρίζετε τι χρειάζεστε και τι πρέπει να κάνετε σε περιπτώσεις ασθένειας ή έκτακτης ιατρικής περίθαλψης στην Αυστρία;

 

Δεν το ευχόμαστε αλλά κάποιες φορές μπορεί και να αρρωστήσουμε ή  να έχουμε κάποιο ατύχημα κατά την διάρκεια των διακοπών μας. Ιδιαίτερα τον χειμώνα που ο κόσμος ασχολείται με το σκι παρατηρούνται πολλά ατυχήματα. Ασχέτως με το εάν έχετε προνοήσει και προμηθευτήκατε ταξιδιωτική ασφάλεια, μία απαραίτητη κάρτα που πρέπει να έχετε μαζί σας είναι  η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (Ε.Κ.Α.Α.).

 

Τι ακριβώς είναι αυτή η κάρτα;

Πρόκειται για μια κάρτα που προσφέρει κάποιες καλύψεις σε έκτακτα ή ιατρικώς αναγκαία περιστατικά που συμβαίνουν σε ασφαλισμένους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι ταξιδεύουν σε χώρες της Ε.Ε. (επίσης Νορβηγία, Ισλανδία και Ελβετία).

Πως να προμηθευτείτε την κάρτα;

Την κάρτα μπορείτε να την προμηθευτείτε δωρεάν με μια αίτηση από τον ασφαλιστικό φορέα σας. Για λεπτομέρειες στους δύο παρακάτω φορείς πατήστε παρακάτω: ΙΚΑ, ΟΑΕΕ . Για Κύπρο πατήστε εδώ.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω ακόμα το χρόνο έκδοσης της οπότε μην το αφήσετε για τελευταία στιγμή.  

Η χρήση της στην Αυστρία

Το ποσοστό κάλυψης και χρήσης διαφέρει από χώρα σε χώρα. Στην Αυστρία ισχύει μόνο κατά την επίσκεψη στα επείγοντα κάποιου νοσοκομείου. Η τυπική επίσκεψη χωρίς την κάρτα κοστίζει €200,00 οπότε αντιλαμβάνεστε το όφελος. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ισχύει μόνο για την επίσκεψη σε νοσοκομείο και όχι την μεταφορά με ασθενοφόρο η οποία μπορεί να κοστίσει μέχρι και €500,00. Γι΄αυτόν τον λόγο συνιστώ (κυρίως στις χειμερινές διακοπές) να προμηθευτείτε ταξιδιωτική ασφάλιση η οποία εκτός από την κάλυψη του κόστους του ξενοδοχείου και ιατρικής περίθαλψης να καλύπτει και τις μεταφορές με ασθενοφόρο ή ακόμα και το έκτακτο ταξίδι γυρισμού.   

Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ABOUT US

Servus!  Μου αρέσει να εξερευνώ προορισμούς που συνδυάζουν αξιοθέατα, παραδόσεις, δραστηριότητες και καλή κουζίνα. Όλα αυτά βρίσκονται στην περιοχή που ζω τα τελευταία 7 χρόνια, τις Αυστριακές Άλπεις. Στην σελίδα αυτή σας μεταφέρω τις εμπειρίες μου, tips και πληροφορίες για προορισμούς της Αυστρίας, γα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τα ταξίδια σας αλλάζουν, και ελπίζω να εμπνευστείτε από τα δικά μου.

Γιώργος 

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

© 2019 ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ - AUSTRIAKES ALPEIS | Georgios Polychronidis,MA | Kirchberg in Tirol  | info@austriakes-alpeis.com