top of page

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Φτάσατε στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Και τώρα;

Πλέον έχετε 4 επιλογές για να μεταβείτε στο Ίνσμπρουκ, Σάλτσμπουργκ ή σε κάποιο άλλο μέρος των Άλπεων. Παρακάτω θα σας ενημερώσω για όλες έτσι ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη ή την πιο οικονομική για εσάς. Ας τα δούμε όμως αναλυτικότερα.

"Οι επιλογές σας είναι το λεωφορείο, το τρένο, εταιρείες ταξί και αυτοκίνητο."

Μόναχο -Ίνσμπρουκ, Μόναχο - Σάλτσμπουργκ με Λεωφορείο. 

Μια πολύ οικονομική επιλογή για αυτές τις διαδρομές είναι το λεωφορείο. Πλέον λόγω ανταγωνισμού μία μόνο εταιρεία καλύπτει την διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το Ίνσμπρουκ και το Σάλτσμπουργκ. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 10 λεπτά περίπου για Ίνσμπρουκ ενώ 2 ώρες και 45 λεπτά για Σάλτσμπουργκ. Τα υπέρ του λεωφορείου είναι ότι:

  • υπάρχουν πρίζες για να φορτίζετε το κινητό σας

  • σας πηγαίνει κατευθείαν από το αερoδρόμιο κατευθείαν στο Ίνσμπρουκ ή στο Σάλτσμπουργκ

  • Μπορείτε να προμηθευτείτε από τον οδηγό νερό ή σνακς σε πολύ λογική τιμή (υπόψην ότι θα πρέπει να του δώσετε το ακριβώς αντίτιμο)

  • Τουαλέτες υπάρχουν, είναι σε καλή κατάσταση αλλά είναι λίγο περίπλοκος ο τρόπος που ανοίγουν.

  • και το κυριότερο δωρεάν Wi-Fi, οπότε το ταξίδι γίνεται λίγο πιο άνετο.

Για δρομολόγια και τιμές μπορείτε να δείτε και να κλείσετε από την Flixbus στον παρακάτω σύνδεσμο (Αναχώρηση δηλώστε Munich Airport)

Η διαδρομή με τρένο

Επίσης οικονομική και ασφαλής επιλογή είναι το τρένο. Σε περίπτωση που κλείσετε τα εισιτήρια νωρίτερα μπορείτε να πληρώσετε μόνο €15 ανά διαδρομή. Η διάρκεια της διαδρομής με μία ανταπόκριση είναι μόνο 2 ώρες και 10 λεπτά. Αλλαγή τρένου θα κάνετε στον Ανατολικό σταθμό του Μονάχου (Ostbahnhof) καθώς από το αεροδρόμιο μέχρι την πόλη η διαδρομή γίνεται μόνο με τον προαστιακό. Αναλόγως το δρομολόγιο βέβαια μπορείτε να έχετε μέχρι και 3 ανταποκρίσεις. Το τρένο ως επιλογή είναι καλή γιατί μπορείτε να μεταβείτε και σε άλλους προορισμούς των Άλπεων, όπως πχ το Kitzbühel (Κίτσμπιουελ), Zell am See (Τσελ αμ Ζέε) και Mayrhofen (Μάιρχοφεν).  

Εισιτήρια μπορείτε επίσης να δείτε και να κλείσετε από την επίσημη σελίδα των Αυστριακών Σιδηροδρόμων ÖBB. 

Ταξίδι με ταξί

Μία ακόμα εναλλακτική είναι οι εξειδικευμένες εταιρείες ταξί, που σας παραλαμβάνουν από το αεροδρόμιο και σας αφήνουν ακριβώς στον προορισμό σας. Υπολογίστε από €55-60 το άτομο ή €100-110  μετ΄ επιστροφής. Από 8 άτομα κάνουν ειδικές προσφορές.

"Αν δυσκολεύεστε στον προγραμματισμό του ταξιδιού σας ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ"

Οδικώς με αυτοκίνητο

Για πολλούς από εσάς που δεν βολεύουν τα άλλα τρία μέσα, υπάρχει η εναλλακτική της ενοικίασης αυτοινήτου. Μπορεί να σας βγει άλλωστε και οικονομικό από την άποψη ότι κλείνοντας αεροπορικά εισιτήρια έχετε έκπτωση για την ενοικίαση τους. Το ενοικιάσετε αυτοκίνητο είναι μια καλή λύση όταν ο προορισμός σας δεν είναι γρήγορα ή  δεν είναι καθόλου προσβάσιμος με άλλα μέσα συγκοινωνίας. Το μόνο που θα πρέξει να προσέξετε είναι ότι η οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους (AUTOBAHN) απαιτεί το ειδικό αυτοκόλλητο "βινιέτα" Vignette.

Το πρόστιμο είναι μεγάλο και οι έλεγχοι συχνοί. Μπορείτε να την προμηθευτείτε σε Σ.Ε.Ο. όπως επίσης και σε βενζινάδικα πριν μπείτε στην Αυστρία. 

Εναλλακτικές διαδρομές για Σάλτσμπουργκ (Βιέννη-Σάλτσμπουργκ)

Στο Σάλτσμπουργκ μπορείτε επίσης να μεταβείτε εύκολα και άνετα απευθείας από το αεροδρόμιο της Βιέννης με τρένο (διαθέτει δωρεάν wifi) σε 2 ώρες και 50 λεπτά. Φτηνά αεροπορικά μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το ταξίδι για Βιέννη έγινε πλέον αρκετά οικονομικό. Με τις εταιρείες Ryanair και Wizz να πετάνε από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, το κόστος έχει μειωθεί αισθητά. Μπορείτε να βρείτε τα διαθέσιμα δρομολόγια στην καλύτερη τιμή μέσω του airshop.gr

Οι κρατήσεις, όπως και αυτή που έκανα τις προάλλες για Βιέννη, είναι αρκετά εύκολες και ασφαλείς. Λίγη προσοχή μόνο στις κρατήσεις σας σε εταιρείες χαμηλού κόστους γιατί οι χειραποσκευές στην καμπίνα χρεώνονται επιπλέον.

bottom of page