top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Μετακίνηση από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Βιέννης

Έγινε ενημέρωση: 10 Οκτ 2023


Το αεροδρόμιο της Βιέννης βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Βιέννης και είναι προσβάσιμο εύκολα, άνετα και οικονομικά με τη δημόσια συγκοινωνία. Είτε θα επιλέξετε ÖBB Railjet, λεωφορείο ή σιδηρόδρομο ταχείας μεταφοράς εξαρτάται από τον προορισμό σας. Επείδη όμως οι περισσότεροι Έλληνες ταξιδιώτες προτιμάνε το κέντρο της πόλης, σας προτείνω την παρακάτω επιλογή.

Ο σταθμός τρένων είναι εύκολα προσβάσιμος, επικοινωνεί με το αεροδρόμιο και χρειάζεστε μόνο λίγα λεπτά περπάτημα για να φτάσετε.

Express Train S7


Η ιδανικότερη επιλογή για εσάς είναι το εξπρές τρένο S7. Η σιδηροδρομική γραμμή ταχείας διέλευσης S7 αναχωρεί από το αεροδρόμιο κάθε 30 λεπτά και σταματά στους κεντρικούς σταθμούς Wien Mitte (Landstraße) και Wien Praterstern, από τους οποίους υπάρχουν αρκετές ανταποκρίσεις για άλλους σταθμούς του μετρό της Βιέννης. Η διαδρομή από το αεροδρόμιο στον σταθμό Wien Mitte ή αλλιώς Landstraße διαρκεί 25 λεπτά και στον σταθμό Praterstern περίπου μισή ώρα.


Ώρες αναχώρησης:

  • Από το αεροδρόμιο της Βιέννης προς την πόλη, καθημερινά από τις 5.18 το πρωί έως τις 12.18 το πρωί, κάθε 30 λεπτά

  • Από τον σταθμό Praterstern προς το αεροδρόμιο, καθημερινά από τις 4.15 το πρωί έως τις 23.45, κάθε 30 λεπτά

  • Από το σταθμό Wien Mitte προς το αεροδρόμιο, καθημερινά από τις 4.19 έως τις 23.49, κάθε 30 λεπτά

Για λεπτομερείς πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα και τις στάσεις, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.oebb.at





Εισιτήρια:

  • Οι ταξιδιώτες με Vienna City Card (διαβάστε παρακάτω) ή με πολυήμερα εισιτήρια της Wiener Linien χρειάζονται μόνο ένα επιπλέον εισιτήριο από το αεροδρόμιο προς τα όρια της πόλης της Βιέννης στην τιμή των 1,90 € (διαθέσιμο από μηχανήματα εισιτηρίων ÖBB ή γκισέ εισιτηρίων ÖBB)*

  • Ενήλικες: 4,30 € (= 1,90 € για το εισιτήριο από το αεροδρόμιο προς τα όρια της πόλης της Βιέννης + 2,40 € για το εισιτήριο εντός της αστικής περιοχής της Βιέννης)

  • Παιδιά και νέοι ηλικίας από 6 έως 14 ετών συμπεριλαμβανομένων: 2,20 € (= 1,00 € για το εισιτήριο από το αεροδρόμιο προς τα όρια της πόλης της Βιέννης + 1,20 € για το εισιτήριο εντός της αστικής περιοχής της Βιέννης)

  • Τα παιδιά κάτω των 6 ετών ταξιδεύουν δωρεάν

Το ταξίδι από/προς το αεροδρόμιο περιλαμβάνεται για τους ταξιδιώτες με "Vienna City Card Transfer" και "Vienna City Card Transfer+Tour".

Η Vienna City Card, το πολυήμερο εισιτήριο και το πρόσθετο εισιτήριο πρέπει να επικυρωθούν πριν από την έναρξη του ταξιδιού.

Εισιτήρια διατίθενται στο www.oebb.at, στο γκισέ εισιτηρίων ÖBB στο αεροδρόμιο, στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων και μέσω της εφαρμογής εισιτηρίων ÖBB

VIENNA CITY CARD



Αυτό που θα χρειαστείτε σίγουρα στο ταξίδι σας και σας συμφέρει οικονομικά λόγω των τακτικών μετακινήσεων αλλά και των αξιοθεάτων που θα επισκεφτείτε είναι η κάρτα της Βιέννης. Εξερευνήστε τη Βιέννη με δωρεάν, απεριόριστη χρήση των γραμμών του μετρό, του τραμ, του τρένου και των λεωφορείων της πόλης. Περιηγηθείτε στην πόλη γρήγορα και εύκολα με την κάρτα της Βιέννης. Απολαύστε αμέτρητες εκπτώσεις σε δημοφιλή αξιοθέατα, μουσεία, καταστήματα και πολλά άλλα.


Πού μπορείτε να παραλάβετε την κάρτα: Tourist Info Vienna Airport

Τιμές: 17€, 25€ και 29€ ανά άτομο για 24,48 και 72 ώρες αντίστοιχα

Αγορά: Γίνεται online με δυνατότητα ακύρωσης μέχρι μία μέρα πριν. Με το εκτυπωμένο voucher σας δίνουν την κάρτα στο αεροδρόμιο στο Tourist Info.



*Τελευταία ενημέρωση 03/11/2021


Πηγές: Wien.info

6.953 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page