top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Έτσι ονειρεύομαι την Ελλάδα

Έγινε ενημέρωση: 6 Φεβ 2020


Στους φίλους και αναγνώστες της σελίδας μου ετοίμασα ένα άρθρο, εξαίρεση στον κανόνα. Ένα άρθρο που δεν θα αφιερώσω στις ομορφιές της Αυστρίας αλλά στις αναξιοποίητες ομορφιές της πατρίδας μας.


Ναυάγιο στο Μέλλον © Polychronidis Georgios
Ναυάγιο στο Μέλλον © Polychronidis Georgios

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια μέσα από την ιστοσελίδα μου, εκτός από το αναδείξω τις εμπειρίες μου αλλά και τα αξιοθέατα των Αυστριακών Άλπεων, προσπαθώ να δώσω τροφή για σκέψη σε κάθε αρμόδιο για την τουριστική αξιοποίηση του τόπου μας. Σε πολλές δημοσιεύσεις μου αρκετοί φίλοι της σελίδας που επισκέπτονται (ή όχι) την Αυστρία συγκρίνουν ή σχολιάζουν αρνητικά τις τουριστικές υποδομές (ή την μη ύπαρξη κάποιων) της χώρας μας. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να μπω σε αυτήν την διαδικασία σύγκρισης, αλλά στο να εστιάσω ότι η Ελλάδα έχει απεριόριστες δυνατότητες και προοπτικές στον τουρισμό.

Ίσως να χρειάζεται λίγο ώθηση στα κατάλληλα άτομα, ίσως το ανήσυχο πνεύμα κάποιων αρμόδιων και ξαφνικά μπορούν να αλλάξουν όλα.

Πύργος παρατήρησης "Pyramidenkogel" - Καρινθία
Πύργος παρατήρησης "Pyramidenkogel" - Καρινθία


Από την μεριά μου, με τις σπουδές και την επαγγελματική εμπειρία που έχω στην Αυστρία πιστεύω πως με μικρές κινήσεις/έργα μπορεί να αλλάξει το τοπίο του τουρισμού στην πατρίδα μας. Ένα μικρό παράδειγμα είναι το ναυάγιο της Ζακύνθου. Τόσος κόσμος φωτογραφίζει το ναυάγιο από το συγκεκριμένο σημείο (δυστυχώς έχουμε θρηνήσει και θύματα από το σημείο αυτό στον βωμό μιας Σέλφι), και αν πάρουμε παράδειγμα από άλλες περιοχές της Αυστρίας, μπορεί να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα παρατήρησης (με είσοδο φυσικά) που ο κάθε επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να βγάλει την τέλεια selfie.


Πλατφόρμες παρατήρησης, ανάποδα σπίτια, πύργοι παρατήρησης και θεματικά πάρκα μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών

Steinplatte, Waidring
Steinplatte, Waidring

Σκεφτείτε επίσης την περιοχή σας, το Μονοδένδρι με την χαράδρα του Βίκου, τη Φολέγανδρο, την Δυτική Μακεδονία που κατάγομαι, και τόσα άλλα μέρη της Ελλάδας τα οποία με μία μικρή επένδυση θα μπορούσαν να (ξανα)προσελκύσουν χιλιάδες τουρίστες, συν τα ανάλογα έσοδα για τις τοπικές κοινωνίες φυσικά.


Sölden
Sölden

Μία παραλία ή ένα βουνό από μόνα τους δεν μπορούν να γίνουν πόλος έλξης. Το παράδειγμα του Τιρόλ με τα 14 εκατομμύρια τουριστών ετησίως, και με τις συνεχείς επενδύσεις εκατομμυρίων σε υποδομές ακόμα και τα καλοκαίρια θα μπορούσε να γίνει παραδειγμα για την ανάπτυξη και ευημερία πολλών περιοχών της Ελλάδας.


Με την ελπίδα να επισκεφτώ στο μέλλον παρόμοια έργα στον τόπο μας (τα όνειρα δεν απαγορεύονται),

Γιώργος!




174 Προβολές
bottom of page