top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Οικονομικές χειμερινές διακοπές στην Αυστρία; 7 τρόποι να το πετύχετε.

Έγινε ενημέρωση: 30 Δεκ 2019



Το μεγαλύτερο κόστος στις διακοπές του σκι είναι η διαμονή και σας δείχνουμε 7 τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Για τις διακοπές του σκι είναι δεδομένο ότι πρέπει να δαπανήσετε ένα σεβαστό ποσό ειδικά όταν μιλάμε για εξωτερικό. Το κόστος των καρτών για τα λιφτ είναι μεγάλο, ο εξοπλισμός που θα νοικιάσετε έχει λογικές τιμές, αλλά το μεγαλύτερο κόστος το έχουν τα ξενοδοχεία. Με τις τιμές όμως σε 3στερα ξενοδοχεία να κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα €70,00 το άτομο/βράδυ με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο, σίγουρα αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για να ταξιδέψετε. Το μόνο θετικό είναι τα αεροπορικά εισιτήρια που από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι μέσα Μάρτη είναι αρκετά φτηνά.


Ξενώνας Αυστρία

Πως μπορείτε λοιπόν να εξοικονομήσετε χρήματα για διαμονή στην Αυστρία;

 

1. Με δεδομένο ότι θα βρείτε φτηνά αεροπορικά, επόμενη κίνηση είναι να βρείτε τα πακέτα που προσφέρουν τα ξενοδοχεία. Τα ξενοδοχεία συνήθως έχουν πακέτα από 5 έως 7 ημέρες και έχει υπολογιστεί ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε από 10% έως 15% επιλέγοντας ένα τέτοιο πακέτο.

2. Επιλέξτε ημερομηνίες στην χαμηλή σεζόν. Οι τιμές στην χαμηλή σεζόν μπορεί να είναι από 10% έως και 25% φτηνότερες ενώ οι ξενοδόχοι κάνουν και πολλές προσφορές για να γεμίσουν τα δωμάτια (πχ 7=6, 6-5 ,κλπ). Τέτοιες ημερομηνίες για το 2019 είναι από 05 έως 19 Ιανουαρίου και από 9 Μαρτίου μέχρι τέλος σεζόν.

3. Οποιονδήποτε προορισμό και να διαλέξετε για τις διακοπές σας, μια δημοφιλής επιλογή για οικογένειες ή παρέες φίλων είναι τα ενοικιαζόμενα διαμερισμάτα (apartments). Στην Αυστρία γενικά τα διαμερίσματα βρίσκονται σε πάρα πολύ κατάσταση, μπορούν να φιλοξενήσουν από 3 έως 6 άτομα και έχουν όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται κανείς. Οι τιμές τους είναι σταθερές ανεξαρτήτως το πόσα άτομα θα μείνουν μέσα. Έτσι λοιπόν όταν το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου με πρωινό χρεώνεται €65 τη βραδιά, για ένα διαμέρισμα 4 ατόμων που κοστίζει €130 τη βραδιά, το κόστος ανά άτομο μειώνεται σε €32,50 (χωρίς πρωινό).

4. Επιλέξτε έτοιμα πακέτα από εξιδεικευμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία στην Ελλάδα. Λόγω των τιμών γκρουπ που διαπραγματεύονται, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία προσφέρουν έτοιμα πακέτα τα οποία περιλαμβάνουν και αεροπορικά εισιτήρια σε πολύ καλές τιμές. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν περιλαμβάνουν κάρτες του σκι.

5. Ρωτήστε τι προνόμια περιλαμβάνει η κάρτα επισκέπτη (guest card). Σε πολλές περιοχές εκτός από διάφορες εκπτώσεις, μπορείτε να έχετε δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία και τρένα. 'Ετσι μπορείτε να γλυτώσετε αρκετά έξοδα, να επισκεφτείτε περισσότερες περιοχές και να μην χρειαστείτε να κυκλοφορείτε συνέχεια με αυτοκίνητο.

6. Μπορείτε να ρωτήσετε επίσης το ξενοδοχείο για συνεργαζόμενα καταστήματα ενοικίασης σκι. Μια έκπτωση 10% δεν θα περάσει απαρατήρητη στο πορτοφόλι σας. Σε κάποιες περιπτώσεις το κόστος ενοικίασης μπορεί να είναι μικρότερο από το κόστος της μεταφοράς του εξοπλισμού σας με το αεροπλάνο.

7. Κλείστε δωμάτια ή διαμερίσματα στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία των Αυστριακών Άλπεων. Οι εκπτώσεις τους είναι αποκλειστικά για Έλληνες και Κύπριους.

Τι να προσέξετε ακόμα:

Οι τοπικοί φόροι είναι ένα επιπλέον έξοδο και κυμαίνονται από €1,50 έως €3,00 ανά άτομο και βραδιά (διαφορετικοί σε κάθε προορισμό). Καλό θα ήταν λοιπόν να ελέγξετε αν συμπεριλαμβάνονται στα διαφημιζόμενα πακέτα ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών πρακτορείων ή σε σελίδες όπως booking.com κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές μπορείτε να επικοινώσετε μαζί μου μέσω Facebook.

346 Προβολές
bottom of page