top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

2 φαράγγια των Άλπεων ιδανικά για πεζοπορία.

Έγινε ενημέρωση: 30 Δεκ 2019



Φαράγγι στην Αυστρία © G.Polychronidis

Όταν το καλοκαίρι μπει για τα καλά, οι θερμοκρασίες πολλές μέρες ξεπερνούν ακόμα και τους 30 βαθμούς. Με αυτές τις καιρικές συνθήκες μία εναλλακτική δραστηριότητα από τις καθιερωμένες πεζοπορίες στα βουνά είναι η πεζοπορία στα φαράγγια. Επειδή το μεγαλύτερος μέρος των φαραγγιών είναι συνήθως υπό σκιά, τα κάνει αυτομάτως ιδανικά για πεζοπορία σε υψηλές θερμοκρασίες, χώρια του ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις και καμιά βουτιά (Το δοκίμασα στην Ελλάδα στο φαράγγι της Πορτίτσας στα Γρεβενά, γιατί όχι και εδω;). Στα υπέρ τους, είναι ότι οι διαδρομές είναι σχετικά μικρές και δεν έχουν μεγάλη υψομετρική διαφορά, που αμέσως τα κάνει κατάλληλα για όλες τις ηλικίες, ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση.

Γνωρίζατε ότι μόνο στα ομόσπονδα κρατίδια του Τιρόλ και του Σαλτσμπουργκ υπάρχουν περίπου 20 φαράγγια κατάλληλα για πεζοπορία, το ένα πιο όμορφο από το άλλο;

Αυτήν την χρονιά επισκέφτηκα δύο κοντινά σε μένα, το Grießbachklamm και το Kundler Κlamm.


Grießbachklamm © G.Polychronidis
Grießbachklamm

KUNDLER KLAMM (Κούντλερ Κλαμ)

Το φαράγγι αυτό βρίσκεται κοντά στο WÖRGL στο Τιρόλ. Είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο και σε μικρή απόσταση από τον αυτοκινητόδρομο (Autobahn) αλλά και κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό (στάση Kundl). Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 3 χιλιόμετρα και διαρκεί μόνο μία ώρα. Είναι αρκετά εύκολο στην πεζοπορία λόγω της πολύ μικρής υψομετρικής διαφοράς, με το μονοπάτι να είναι προσβάσιμο επίσης και για ποδηλάτες. Ακόμη μια εναλλακτική είναι το τρενάκι Bummelzug που μπορείτε να πάρετε από το Mühltal για να θαυμάσετε την περιοχή μέσα και γύρω από το φαράγγι.



Kundlerklamm
Kundlerklamm

Φαράγγι του Kundl
Φαράγγι του Kundl

GRIEßBACHKLAMM (Γκρίσμπαχκλαμ)

Άγριο αλλά και ρομαντικό το φαράγγι αυτό στις Άλπεις του Κίτσμπιουελ είναι ένας ιδανικός προορισμός μετά και τις πρόσφατες εργασίες συντήρησης, και πιο συγκεκριμένα τις πεζογέφυρες και τα μονοπάτια. Διαθέτει τρεις διαδρομές μεσαίας δυσκολίας από 1:15' μέχρι 4:30' ώρες, αλλά είναι κατάλληλο ακόμη και για οικογένειες με παιδιά. Είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο ή λεωφορείο και σε απόσταση μόλις 20' από το Kitzbühel και 10' από το Sankt Johann in Tirol.


Θέλετε περισσότερες επιλογές; Ύστερα και από την σύσταση Αυστριακών φίλων, σας προτείνουμε επίσης τα παρακάτω 5 φαράγγια:

368 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page