top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

3 ιστορικές πόλεις του Τιρόλ που αξίζει να επισκεφτείτε.

Έγινε ενημέρωση: 3 Νοε 2021


Όλοι σας λίγο η πολύ γνωρίζετε το Τιρόλ από το Ίνσμπρουκ και τα χειμερινά θέρετρα του. Το Τιρόλ όμως όμως έχει πολλά κρυμμένα "για τους Έλληνες¨ μυστικά, γι' αυτό και σήμερα σας ετοίμασα μια λίστα με τρεις πανέμορφες μεσαιωνικές πόλεις του, που μπορείτε να τις επισκεφτείτε χειμώνα/καλοκαίρι.

Χαλ ιν Τιρόλ - Hall in Tirol

Το Χαλ ιν Τιρόλ βρίσκεται ελάχιστα μόλις χιλιόμετρα έξω από το Ίνσμπρουκ και όμως πολλοί δεν το γνωρίζουν. Θα έλεγε κανείς πως κρύβεται στη σκιά της πρωτεύουσας του Τιρόλ, όμως σαν πόλη έχει παίξει τον δικό της σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Σαν πόλη αναφέρθηκε πρώτη φορά τον 13ο αιώνα και έγινε γρήγορα ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο λόγω του ποταμού Ινν που κατέληγε στον Δούναβη, αλλά κυρίως για το αλάτι που εμπορευόταν από το Αλατορυχείο του Άμπσαμ. Από τον 15ο αιώνα είχε στην διάθεση της δικό της νομισματοκοπείο και έναν αιώνα μετά παρουσίασε την πρώτη αυτόματη μηχανή κοπής νομισμάτων στον κόσμο.


Πύργος Hasegg ©Tourismusverband Hall Wattens
Πύργος Hasegg ©Tourismusverband Hall Wattens

Τι να επισκεφτείτε

  • Την Παλιά Πόλη που είναι η μεγαλύτερη και πιο καλά διατηρημένη σε ολόκληρο το Τιρόλ

  • Τον Πύργο Hasegg του 13ου αιώνα που φιλοξενεί και το μουσείο νομισματοκοπείου.

  • Τον καθεδρικό ναό του Αγ.Νικολάου

  • Σε περίπτωση που μείνετε στο Χαλ, επιβάλεται μια βόλτα στο Ίνσμπρουκ που απέχει μόλις 8 λεπτά με το τρένο.


Παλιά Πόλη ©Tourismusverband Hall Wattens
Παλιά Πόλη ©Tourismusverband Hall Wattens

Σβατς - Schwaz

Το Σβατς είναι ακόμα μια μεσαιωνική πόλη του Τιρόλ που έζησε μεγάλες εποχές ευημερίας λόγω του ορυκτού πλούτου από τα αργυρορυχεία της. Κατά τον 15ο και 16ο αιώνα έφτασε στο απόγειο της δόξας της και με πληθυσμό 20.000 κατοίκων ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστριακής Αυτοκρατορίας μετά την Βιέννη.


Σβατς ©Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Σβατς ©Tirol Werbung / Aichner Bernhard

Τι να επισκεφτείτε:

  • Την Παλιά Πόλη με τα υπέροχα σοκάκια της και τον μεγαλοπρεπέστατο καθεδρικό ναό της.

  • Το επισκέψιμο ορυχείο Ασημιού Schwazer Silberbergwerk

  • Το 500 ετών παλάτι Schloss Tratzberg (5χμ. από το Σβατς)


Αργυρορυχείο ©Tirol Werbung / Aichner Bernhard

©Tirol Werbung / Aichner Bernhard


Κούφσταϊν - Kufstein

Στα σύνορα με τη Γερμανία και μόλις 90χμ από το Μόναχο (75χμ από Ίνσμπρουκ) βρίσκεται η πόλη του Κούφσταϊν. Στρατηγικά χτισμένη στην όχθη του ποταμού Ινν, αποτέλεσε το μήλον της Έριδος με συχνές αλλαγές κυριαρχίας της από τους Βαυαρούς και τους Αυστριακούς. Η πρώτη αναφορά για την πόλη έγινε τον 8ο αιώνα μ.Χ. Το σήμα όμως κατατεθέν της είναι το περίφημο φρούριο της χτισμένο τον 12ο αιώνα. Μεγάλο μέρος της παλιάς πόλης δυστυχώς καταστράφηκε από τον βομβαρδισμό των συμμαχικών δυνάμεων κατα τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο αλλά αρκετά σημεία της είναι ακόμα σε εξαιρετική κατάσταση.


Κούφσταϊν

Τι να επισκεφτείτε

  • Μα φυσικά το φρούριο Festung Kufstein. Προτείνω να ανεβείτε με τα πόδια και όχι με το λιφτ. Συνολικά θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2 ώρες για να επισκεφτείτε όλους τους χώρους του.

  • Το σοκάκι Römerhofgasse στην είσοδο της πόλης με τις εκπληκτικές ζωγραφισμένες προσόψεις των μεσαιωνικών κτιρίων και τα εξαιρετικά παραδοσιακά εστιατόρια.


Οχυρό του Κούφσταϊν


Κούφσταϊν


270 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page