top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

3 έξυπνες συμβουλές για οικονομικές διακοπές στο Ίνσμπρουκ

Έγινε ενημέρωση: 30 Δεκ 2019


Γιατί ένα τριήμερο στο Ίνσμπρουκ δεν χρειάζεται να σας κοστίσει μια περιουσία!


Μουσείο-στο-Ινσμπρουκ
Μουσείο στο Ινσμπρουκ

Το να βρει κάποιος φτηνά εισιτήρια στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο. Όλοι μας πιθανότατα έχουμε ταξιδέψει με Ryan Air ή με την Aegean ή με κάποια άλλη εταιρεία. Πράγματι η Aegean έχει τακτικές προσφορές για Μόναχο και βολεύει πολύ. Πολλοί από εμάς έχουμε ως δέλεαρ τα φτηνά εισιτήρια, τα κλείνουμε και ψάχνουμε να βρούμε τι μπορούμε να κάνουμε στον προορισμό που θα πάμε, που θα βρούμε οικονομική διαμονή ή ακόμα και φτηνό φαγητό. Για εσάς που έχετε αποφασίσει να ταξιδέψετε ένα τριήμερο στο Ίνσμπρουκ σας έχω τις παρακάτω συμβουλές για να μειώσετε το συνολικό κόστος του ταξιδιού σας.



Παλάτι Ambrass
Παλάτι Ambrass


1. Διαμονή

Το Ίνσμπρουκ έχει αρκετά ξενοδοχεία τα οποία οποία έχουν αρκετές προσφορές ακόμα και λίγες ώρες πριν την ημέρα άφιξης. Η διαμονή είναι κάτι βασικό οπότε θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο παραπάνω στο ψάξιμο. Προτείνω τις εξής κινήσεις: 1ον κάντε έναν τυπικό έλεγχο στην booking.com. Μπορείτε να πετύχετε προσφορές μέχρι και 40% (κυρίως στα ακριβά ξενοδοχεία). Αφού κατασταλάξετε σε 3-5 ξενοδοχεία, μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία τους στο TripAdvisor. Τελικό στάδιο, ελέγξτε την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου. Πολλά ξενοδοχεία έχουν online προσφορές όπως: 3-5% επιπλέων έκπτωση για όσους κλείνουν online ή  ακόμα και δωρεάν νύχτες με στις 3 ή 4 διανυκτερεύσεις. Προσέξτε όμως αν το δωμάτιο που θα κλείσετε περιλαμβάνει πρωινό. Ο κανόνας είναι διανυκτέρευση με πρωινό, όμως κάποια ξενοδοχεία το χρεώνουν έξτρα.


2. Διατροφή

Πρωινό: Πολλά ξενοδοχεία χρεώνουν το πρωινό με 15€ το άτομο. Στην πόλη όμως υπάρχουν δεκάδες μαγαζιά που σερβίρουν πρωινό με τιμές από €4,20 το άτομο. Τέτοια μαγαζιά είναι το Breakfast Club και τα Baguette (αλυσίδα).

Μεσημεριανό. Πρώτο πιάτο σούπα ή σαλάτα, κυρίως πιάτο Πάπια Πεκίνου και στη συνέχεια μικρό επιδόρπιο. Τιμή; Μόνο €9,50.

Ισχύει; Και όμως ισχύει. Η πλειονότητα των εστιατορίων από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 έχει μεσημεριανό μενού (1 έως 3 διαφορετικά πιάτα) των οποίων οι τιμές - εκτός του τι θα πιείτε- είναι μέχρι €11,00. Πως θα το καταλάβετε αν τα εστιατόρια έχουν μεσημεριανό μενού; Συνήθως έξω από το εστιατόριο υπάρχει πινακίδα η οποία γράφει “Mittags Menü” και την τιμή του.


3. Κάρτα του Ίνσμπρουκ “Innsbruck Card”

Αυτή η κάρτα του Ίνσμπρουκ θα σας λύσει τα χέρια. Υπάρχει 24 - 48 και 72 ωρών. Για ένα τριήμερο στο Ίνσμπρουκ προτείνω να αγοράσετε την κάρτα των 48 ωρών (€48,00). Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε πολλά σημεία ενδιαφέροντος και να γλυτώσετε πολλά έξοδα αφού με την χρήση της η είσοδος σε αυτά είναι δωρεάν. Αναλυτικότερα σας προτείνω τα εξής όπου θα καταλάβετε αμέσως πόσο σας συμφέρει:

  • Στάδιο άλματος σκι Bergisel (Είσοδος χωρίς την κάρτα: €9,50)

  • Μουσείο Tirol Panorama (Είσοδος χωρίς την κάρτα: €11,00)

  • Nordkette (Είσοδος χωρίς την κάρτα: €32,00)

  • Alpenzoo (Είσοδος χωρίς την κάρτα: €10,00)

  • Swarovski Kristalwelten + Λεωφορείο (Είσοδος χωρίς την κάρτα: €19,00 + €9,50)

  • Μεταφορές με μέσα συγκοινωνίας εντός πόλης (Εισιτήριο ανά διαδρομή €2,80)

  • City Tower (€ 3,50)

  • Sightseer Bus (€14,00)

Μόνο για τις προτάσεις μου αυτές χωρίς την κάρτα θα πρέπει να πληρώσετε €111,30, επομένως μπορείτε να εξοικονομήσετε κατ΄ ελάχιστο € 60,00. Βεβαίως υπάρχουν προσφορές και δωρεάν είσοδος και για μουσεία, τελεφερίκ. Σε ένα τριήμερο όμως στο Ίνσμπρουκ δεν θα έχετε τον χρόνο να τα γυρίσετε όλα, γι' αυτό και σας πρότεινα τα παραπάνω κυριότερα.

Σε περίπτωση που θέλετε να ενημερωθείτε για το πως θα ταξιδέψετε διαβάστε το σχετικό άρθρο μου για τις αεροπορικές μετακινήσεις.


Διαβάστε τώρα τον δωρεάν ταξιδιωτικό οδηγό του Ίνσμπρουκ με συμβουλές και πληροφορίες εδώ!
 


603 Προβολές
bottom of page