top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

7 πανέμορφα ορεινά χωριά της Αυστρίας - Δείτε photo

Έγινε ενημέρωση: 23 Φεβ 2022


Η επιλογή των χωριών μόνο εύκολη δεν είναι αφού υπήρχαν δεκάδες πανέμορφα για να επιλέξω. Ειδικά όμως για αυτούς που περίμεναν για μια ακόμη φορά να δουν στην λίστα το Hallstatt θα τους απογοητεύσω. Όχι ότι δεν ανήκει σε αυτήν την λίστα, απλά ήρθε η στιγμή να σας παρουσιάσω και άλλα χωριά με ξεχωριστή ομορφιά που αξίζει να επισκεφτείτε.

7 - Großarl / Σάλτσμπουργκ

Το Γκρόσαρλ βρίσκεται 70χλμ. νότια της πόλης του Σάλτσμπουργκ σε υψόμετρο 924μ. Βρίσκεται στην μέση της κοιλάδας και έχει ένα ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό τετράστερων ξενοδοχείων για το μέγεθος και πληθυσμό του.

Γκρόσαρλ © www.grossarltal.info
Γκρόσαρλ © www.grossarltal.info

6 - Ellmau / Τιρόλ

Το Έλμαου βρίσκεται στους πρόποδες του "Άγριου Αυτοκράτορα" Wilder Kaiser, προσφέροντας πανέμορφη θέα για τους επισκέπτες του. Στο χωριό έχουν γυριστεί αρκετές παραγωγές του γερμανικού και αυστριακού κινηματογράφου και τηλεόρασης.

Έλμαου © Daniel Reiter / Peter von Felbert
Έλμαου © Daniel Reiter / Peter von Felbert

t

5 - Brand / Φοράρλμπεργκ

Το Μπραντ είναι ένα τουριστικό χωριό του Φοράρλμπεργκ στα δυτικά της Αυστρίας που απέχει μόλις 5 χλμ από την Ελβετία και 8χλμ από το Λίχτενσταϊν.

Μπραντ © Brandnertal Tourismus, Dietmar Walser
Μπραντ © Brandnertal Tourismus, Dietmar Walser

4 - Lech Zurs / Φοράρλμπεργκ

Πανέμορφα τοπία χαρακτηρίζουν το σκηνικό αυτών των χωριών Λεχ και Τσουρς, ενώ τον χειμώνα οι πίστες τους βρίσκονται στο πιο μεγάλο συνδεόμενο χιονοδρομικό της Αυστρίας. Σας προορισμός χαρακτηρίζεται ως ακριβός.

Λεχ / Τσουρς
Λεχ / Τσουρς

3 - Filzmoos / Σάλτσμπουργκ

Το Φίλτςμόος βρίσκεται σε υψόμετρο 1.075μ στο ομόσπονδο κρατίδιο του Σάλτσμπουργκ και είναι ιδιαίτερα αγαπητός χειμερινός προορισμός.

Φίλτσμοος © Tourismusinformation Filzmoos
Φίλτσμοος ©Tourismusinformation Filzmoos

2 - Heiligenblut am Großglockner / Καρινθία

Ένα από τα πιο "must" χωριά για να επισκεφτεί κανείς είναι το Χάιλιγκεν Μπλουτ στο πασίγνωστο αλπικό πέρασμα του Großglockner (Γκρος Γκλόκνερ)

Χάιλιγκεν Μπλουτ © makrydakis vasilios
Χάιλιγκεν Μπλουτ © makrydakis vasilios

1 - Alpbach / Τιρόλ

Το Άλπ-μπαχ έχει ψηφιστεί δύο φορές από τους Αυστριακούς ως το ομορφότερο της χώρας του, οπότε τα λόγια είναι περιττά για αυτό το σχετικά απομονωμένο χωριό του Τιρόλ.


Alpbach © Georgios Polychronidis
Άλπ μπαχ © Georgios Polychronidis

3.020 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page