top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Tο κοσμοπολίτικο Kitzbühel

Έγινε ενημέρωση: 23 Δεκ 2019



Κεντρική οδός του Κίτσμπιουελ © Γ.Πολυχρονίδης

Κitzbühel, ο προορισμός του Τιρόλ που αξίζει να επισκεφτείτε χειμώνα/καλοκαίρι.


Μία πόλη που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε είναι το Κίτσμπουελ (Θα το διαβάσετε και ως Κίτσμπιουελ ή Κιτσμπουχελ). Πρόκειται για μια πασίγνωστη μεσαιωνική πόλη της Αυστρίας που είναι κυρίως γνωστή από τις αθλητικές τις διοργανώσεις και τα φεστιβάλ. Το Κίτσμπουελ βρίσκεται ανάμεσα στο Ίνσμπρουκ και Σάλτσμπουγκ, έχει πληθυσμό 8.200 κατοίκων και ένα ισχυρό τουριστικό ρεύμα με περίπου 850.000 διανυκτερεύσεις το χρόνο, οι περισσότερες των οποίων βέβαια κατά την χειμερινή σεζόν.


Εκκλησίες Κίτσμπιουελ © Γ.Πολυχρονίδης

έξω από την πόλη βρίσκεται η πανέμορφη φυσική λίμνη Schwarzsee (Σβαρτς-ζέε) όπου μπορείτε να απολαύσετε το καλοκαιρινό μπάνιο σας με θέα την οροσειρά Wilder Kaiser


Ονομασία

Η πόλη ιδρύθηκε αρχικά από τον Βαυαρό ευγενή Chizzo (Κίτσο) κατά τον 10ο αιώνα και την ονόμασε Chizbuhel (Κίτσμπουελ). Το 1270 ο επίσης Βαυαρός δούκας Λουδοβίκος ο Β’ την μετονόμασε σε Kitzbichl (Κίτσμπιχλ). Μπιχλ στην τοπική διάλεκτο σημαίνει μικρός λόφος. Με τον ερχομό των πρώτων τουριστών και μετά την πρώτη επίσημη χειμερινή σεζόν του 1894 η πόλη πήρε την τελική της ονομασία Kitzbühel (Κίτσμπουελ). Βέβαια ακόμα πολλοί ντόπιοι την προφέρουν Κίτσμπιχλ. Κατά την διάρκεια του Α' και Β' παγκοσμίου πολέμου η πόλη είχε την τύχη να μην βομβαρδιστεί όπως έγινε σε πολλές άλλες, και έτσι το ιστορικό της κέντρο παρέμεινε ανέπαφο.



Στα δρομάκια του Κίτσμπιουελ © Γ.Πολυχρονίδης


Χειμερινή Σεζόν

Το Κίτσμπιουελ το έχω επισκεφτεί πάρα πολλές φορές, λόγω του ότι είναι κοντά στον τόπο διαμονής μου. Το χειμώνα είναι ένας πασίγνωστος παγκοσμίως προορισμός με μεγαλύτερο γεγονός το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι ανδρών κάθε Ιανουάριο. Ο αγώνας του Χάνενκαμ (Hahnenkamm-Rennen) είναι ο δυσκολότερος του κόσμου και κάθε Γενάρη τον παρακολουθούν 85.000 θεατές στις 3 μέρες που διαρκεί. Στο παρακάτω βίντεο της Red Bull μπορείτε να καταλάβετε για το επίπεδο δυσκολίας και επικινδυνότητάς της.


Οι πίστες του σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Kitzbühel/Kirchberg είναι σύνολο 179 χμ με 54 λιφτ και κλειστές γόνδολες. Η χειμερινή σεζόν διαρκεί επίσημα μέχρι την 1η Μαϊου. Η διαμονή είναι σχετικά ακριβή αφού η πόλη διαθέτει πολλά πολυτελή ξενοδοχεία. Μια έξυπνη λύση είναι να μείνετε στην διπλανή κωμόπολη (Κίρχμπεργκ - Kirchberg) αφού απέχει μόνο 6 χμ. και μοιράζονται το ίδιο χιονοδρομικό. Η συγκοινωνία είναι τακτική και δωρεάν (συνήθως) με την κάρτα διαμονής από το ξενοδοχείο που διανυκτερεύετε.


Διαμονή

Για διαμονή προτείνω το διπλανό χωριό Κίρχμπεργκ και στα επιλεγμένα καταλύματα των Αυστριακών Άλπεων με ειδικές προσφορές για Έλληνες και Κύπριους ταξιδιώτες.

Ξενοδοχείο Bechlwirt 3* (πληροφορίες εδώ), Ξενώνας Haus Dirol (πληροφορίες εδώ)

Νικητές του Χάνενκαμ © Γ.Πολυχρονίδης

Καλοκαιρινή Σεζόν

Από τα μέσα Μαϊου και μετά η γύρω περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία και ποδηλασία αλλά είναι επίσης γνωστή για το διεθνές τουρνουά τέννις όπως και τα πολλά γήπεδα γκολφ που διαθέτει (Κοσμοπολίτικη πόλη είπαμε). Επίσης ακριβώς έξω από την πόλη βρίσκεται η πανέμορφη φυσική λίμνη Schwarzsee (Σβαρτς-ζέε) όπου μπορείτε να απολαύσετε το καλοκαιρινό μπάνιο σας με θέα την οροσειρά Wilder Kaiser. Με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν, μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας στα μεσαιωνικά σοκάκια και να πιείτε το καφεδάκι σας στην παλιά πόλη. Παράλληλα μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε την κεντρική εκκλησία τους της οποίας ο εσωτερικός της διάκοσμος είναι ξεχωριστός.


Κίτσμπιουελ Κέντρο © Γ.Πολυχρονίδης

Schwarzersee Kitzbühel © Γ.Πολυχρονίδης

Για περισσότερες πληροφορίες εάν θέλετε να επισκεφτείτε το Kitzbühel είμαστε πάντα στην διαθεσή σας. Επικοινωνήστε εδώ ή μέσω facebook.


Πηγές: Austrianphilately

1.252 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page