top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Καρινθία, η ηλιόλουστη νότια πλευρά των Άλπεων

Έγινε ενημέρωση: 30 Δεκ 2019


Καρινθία, η χώρα των λιμνών


Wörthersee

Ένα από τα λιγότερα γνωστά σε εμάς ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας είναι η Καρινθία ή κατά τους Αυστριακούς Κέρντεν. Είναι η νοτιότερη περιοχή της χώρας και συνορεύει με την Ιταλία και την Σλοβενία. Πρόκειται για έναν παράδεισο με μεσόγειο κλίμα, ψηλά βουνά και αμέτρητες λίμνες που τον προτιμούν ιδιαίτερα οι Αυστριακοί όλες τις εποχές του χρόνου.

Δεν είναι τυχαίο που η Καρινθία ονομάζεται Αυστριακή Ριβιέρα

Το όνομα της ακόμα και τώρα διχάζει, καθώς άλλοι υποστηρίζουν πως η ονομασία είναι κέλτικης καταγωγής, άλλοι λατινικής και άλλοι σλάβικης. Τώρα μεταξύ μας, με αυτό το όνομα, θα στοιχηματίζανε πολλοί από εμάς ότι είναι 100% Ελληνικό. Η Καρινθία είχε για αιώνες έντονο σλάβικο στοιχείο. Στο νότιο μέρος του κρατιδίου μέχρι και τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο το μεγαλύτερο μέρος ήταν κατοικήσιμο από Σλοβένους, ενώ ακόμα και τώρα υπάρχει μια μικρή μειονότητα τους στην περιοχή.


Κλίμα

Λόγω της τοποθεσίας που βρίσκεται κοντά στην Αδριατική το κλίμα της Καρινθίας είναι μεσογειακό, με αρκετή ηλιοφάνεια και την κάνει ιδιαίτερα καλοκαιρινό προορισμό. Βέβαια και τον χειμώνα υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για σκι στα 30 χιονοδρομικά του με πιο γνωστά τα Turracher Höhe, Katschberg και τον παγετώνα Moelltal στα 3.122μ υψόμετρο.


Η Χώρα των λιμνών

Γνωρίζατε ότι η Καρινθία έχει κάτι λιγότερο από 1270 λίμνες; Αλπικές ή σε χαμηλό υψόμετρο, μικρές ή μεγάλες, είναι τόσες πολλές και με διαφορετικά χαρακτηριστικά που προσφέρονται τόσο για κολύμπι όσο και για βαρκάδα, ιστιοπλοϊα, πεζοπορίες και ποδηλασία γύρω τους. Δεν είναι τυχαίο που η Καρινθία χαρακτηρίζεται από τους Αυστριακούς ως Αυστριακή Ριβιέρα. Από όλες τις λίμνες , 200 είναι κατάλληλες για κολύμβηση, ειδικά από τον Μάιο κιόλας που η θερμοκρασία των νερών φτάνει τους 28°C.


Weissensee

Σημαντικά αξιοθέατα

Σίγουρα όλοι σας λίγο πολύ γνωρίζετε ή έχετε ακούσει για τον Αλπικό δρόμο του Grossglockner και το χωριό Heiligenblut (Χάιλιγκεν-μπλουτ). Πέρα όμως από αυτά υπάρχουν δεκάδες γνωστά και άγνωστα αξιοθέατα, μουσεία ή χωριά που αξίζει να επισκεφτείτε. Μεταξύ αυτών μπορώ να σας προτείνω εν συντομία τα εξής 5.

  • Την λίμνη Wörthersee (Βόερτερ-ζέε) και τον νεόκτιστο Πύργο Pyramidenkogel που μπορείτε να τον κατεβείτε από την εσωτερική τσουλήθρα.


Pyramidenkogel

  • Το Κάστρο Hochosterwitz (Χοχ-όστερβιτς) που είναι υποψήφιο για μνημείο στην λίστα της UNESCO


Hochosterwitz κάστρο

  • Τον Αλπικό δρόμο Malta Hochalmstraße και στην συνέχεια μια έκρηξη αδρεναλίνης περπαντώντας στην πλατφόρμα Airwalk στο φράγμα Kölnbreinsperre


  • Την πρωτεύουσα Klagenfurt, και το Minimundus.


  • Τα μεσαιωνικά χωριά Gmünd και Friesach.


Friesach

Προσωπικότητες

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθώ σε δύο πρόσωπα. Πρώτη σημαντική προσωπικότητα για εμάς τους Έλληνες αποτελεί ο Udo Jürgens, ο οποίος αν και δεν είναι καθόλου γνωστός στην Ελλάδα, η παλιά επιτυχία του Griechischer Wein (Ελληνικό Κρασί) τραγουδιέται ακόμα και τώρα από όλους τους Αυστριακούς.

Επίσης μεγάλη προσωπικότητα της περιοχής είναι ο αλπινιστής Heinrich Harrer όπου η ζωή του δίπλα στον Δαλάι Λάμα μεταφέρθηκε αρχικά από το βιβλίο στην ταινία “7 χρόνια στο Θιβέτ” με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt.


349 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page