top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Σκι και Διασκέδαση στο Mayrhofen

Έγινε ενημέρωση: 21 Δεκ 2019


Το Μάιρχοφεν είναι μια μικρή εμπορική κωμόπολη στο τέλος της κοιλάδας του Τσίλερταλ (Zillertal) που χαρακτηρίζεται από όλα τα βασικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες μιας αλπικής πόλης ανάμεσα στα βουνά, προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες ένα συνδυασμό δραστηριοτήτων και χαλάρωσης.


Becknaphoto © Archiv TVB Mayrhofen
Mayrhofen - Becknaphoto © Archiv TVB Mayrhofen

Η περιοχή

Λέγεται ότι οι άνθρωποι από την κοιλάδα του Zillertal είναι λίγο διαφορετικοί - είναι σκληροί και προσαρμόσιμοι, έξυπνοι και επιχειρηματικοί, και ταυτόχρονα δημιουργικοί και φημισμένοι για το μουσικό τους ταλέντο. Ως εκ τούτου, δεν θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι αυτή η περιοχή είναι εξίσου γνωστή για τους ορειβάτες, όπως και για τους μουσικούς της. Η διάλεκτος που χρησιμοποιούν είναι επίσης μια πρόκληση για όλους τους γερμανόφωνους ακόμα και τον δίπλα περιοχών.


Becknaphoto © Archiv TVB Mayrhofen
Zillertal - Becknaphoto © Archiv TVB Mayrhofen

Πράγματι, για πολλούς, η κοιλάδα Zillertal είναι η πιο χαρακτηριστική κοιλάδα στο Τιρόλο - με τον ασυνήθιστα ευρύχωρο πεδινό όγκο της και των ελαφρώς κεκλιμένων βουνών. Το επίκεντρο προς το τέλος της κοιλάδας είναι το Mayrhofen, όπου όλα αυτά τα διάφορα ανθρώπινα και φυσικά χαρακτηριστικά συναντώνται.

 

Χειμώνας

Πρόκειται για έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς του Τιρόλ και της Αυστρίας με 238.000 επισκέπτες και 1.432.000 διανυκτερεύσεις την περσινή χειμερινή σεζόν. Εκτός από το χιονοδρομικό είναι γνωστό και για την διασκέδαση που προσφέρει, όχι μόνο λόγω Apres Ski αλλά και μεγάλων φεστιβάλ όπως το Snowbombing Festival, ένα από τα μεγαλύτερα χειμερινά φεστιβάλ στην Ευρώπη. Φέτος διεξάγεται από τις 8 μέχρι της 13 Απριλίου και μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν και οι Prodigy, Fatboy Slim και Groove Armada.


 

Χιονοδρομικό


Michael Werlberger  © Archiv TVB Mayrhofen
Αλεξίπτωτο πλαγιάς / Michael Werlberger © Archiv TVB Mayrhofen

Για πολλούς σκιέρ και snowboarders, οι χειμερινές διακοπές στο Mayrhofen ξεκινούν με μια και μόνο ερώτηση: πού πάμε πρώτα; Και είναι απόλυτα όταν έχετε τόσες επιλογές όπως το βουνό Penken, το Rastkogel, το Eggalm, το Ahorn ή ακόμα και τον παγετώνα Hintertux, το μόνο χιονοδρομικό κέντρο στην Αυστρία ανοίγει 365 ημέρες το χρόνο. Το Μάιρχοφεν διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα συνδεδεμένα χιονοδρομικά της Αυστρίας, όπου περιλαμβάνει 2 περιοχές με 136 χιλιόμετρα πίστες. Η πιο γνωστή πλαγιά είναι η "χαρακίρι" με 78% κλίση ενώ ιδιαίτερη εντύπωση θα σας κάνει το Penken Park, ένα από τα καλύτερα fun park των Άλπεων.

  • 136 χιλιόμετρα πίστες

  • 630μ. - 2.590μ. υψόμετρο

  • 58 Λιφτ και Γόνδολες

  • Ώρες λειτουργίας: 08:00 - 17:00

  • Skipass 6 ημερών υψηλή σεζόν: € 256,50


Gustav Ohlsson © Välley Rälley
Snowpark - Gustav Ohlsson © Välley Rälley

 

Διαμονή

Στο Μάιρχοφεν διαθέτει καταλύματα για όλα τα βαλάντια, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ οικονομικών επιλογών όπως διαμερίσματα, ή και πιο ακριβών στα 4* ή 4s* ξενοδοχεία της περιοχής. Πάντα όμως υπάρχουν και προσφορές που μπορείτε να επωφεληθείτε.



© Mayrhofner Bergbahnen
Χάρτης χιονοδρομικού © Mayrhofner Bergbahnen

Πηγή: Tirol Werbung


© Archiv TVB Mayrhofen
314 Προβολές
bottom of page