top of page
  • Rena Kyriakou

Με αερόστατο πάνω από τις Άλπεις!

Έγινε ενημέρωση: 6 Νοε 2021

Άρθρο: Ρένα Κυριακού


Μια ξεχωριστή εμπειρία με αερόστατο πάνω από τις κορυφές των Άλπεων του Kitzbühel, στο Brixental


Αερόστατο στις Αλπεις ©Hannes Dersch

Πρωινό ξύπνημα πριν τις 05:00 το πρωί, ομολογώ είναι κάτι που δεν το έχω συνηθίσει. Το σημερινό ξύπνημα όμως ήταν απαραίτητο για να είμαι στην ώρα μου για την πιο ξεχωριστή εμπειρία μου στις Αυστριακές Άλπεις, και πιο συγκεκριμένα στο Brixental, στις Άλπεις του Kitzbühel. Όλη η περιοχή ήδη ζούσε στους ρυθμούς του 28ου φεστιβάλ αερόστατων "LIBRO Balloon Cup 2017" που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβρη και για μία εβδομάδα στην περιοχή. Τόπος συνάντησης είναι ένα λιβάδι στην άκρη του Kirchberg in Tirol.

​Προϋπόθεση για να πετάξεις είναι η προσωπική σου εργασία στην προετοιμασία του αερόστατου

Εκτός από τα Αυστριακά αερόστατα, οι συμμετοχή και από άλλες χώρες όπως Αγγλία, Ελβετία και Γερμανία ήταν μεγάλη και στο λιβάδι βρίσκονταν περίπου 30 συνεργεία. Ήδη από τις 6 το πρωί τα μέλη τους καθώς και μερικοί επιβάτες ήταν ήδη συγκεντρωμένοι σε μια σκηνή παίρνοντας το πρωινό τους, λίγο πριν ξεκινήσουν όλοι μαζί την απαραίτητη προετοιμασία για να στήθει το κάθε αερόστατο.


Προετοιμασία Αερόστατου

Μέσα σε όλη την προετοιμασία και στον σκοτεινό ακόμα ουρανό, σταδιακά φλόγες ξεκίνησαν να ακτινοβολούν ρυθμικά από όλα τα αερόστατα με έναν τόσο ρυθμικό τόνο που σε έκανε να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο φεστιβάλ φωτιάς. Το κάθε αερόστατο χρειάζεται περίπου 45 λεπτά εργασίας από τέσσερα-πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και οι επιβάτες. Έτσι σε λίγο το αερόστατο μας ήταν έτοιμο και το πολύχρωμο μπαλόνι του ήταν έτοιμο να ακουμπήσει τις κορυφές των Άλπεων.
Libro Balloon Cup 2017

Έτσι λοιπόν στις 06:45 μαζί με τον οδηγό και με δυο επισκέπτες από την Αγγλία βρεθήκαμε σε σύντομο χρόνο πάνω από τις Άλπεις στα 2.000 μέτρα υψόμετρο κάτι το οποίο λίγο αργότερα μας προκάλεσε μικρούς πονοκεφάλους λόγω της διαφοράς υψομέτρου. Η πτήση είναι τόσο πρωινή γιατί έτσι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Ανατολή του ηλίου, βλέποντας τις ακτίνες του να ακουμπάνε σιγά σιγά όλες τις κορυφές των Άλπεων, ακόμα και την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Αυστρίας, του Γκροσγκλόκνερ με υψόμετρο 3.798μ.


Πετώντας με αερόστατο ©Georgios Polychronidis

Κυρίαρχο χρώμα είναι το πράσινο, καθώς το χιόνι θα έφτανε από τις αρχές Οκτωβρίου στα ψηλότερα βουνά για να ετοιμάσει σταδιακά τις κατάλληλες συνθήκες για τα χιονοδρομικά κέντρα. Εξαιτείας της χαμηλής ταχύτητας του ανέμου, ταξιδέψαμε σε μία ακτίνα περίπυ 10 χλμ., πάντα με ομαλό ρυθμό και με το αγγλικό χιούμορ των συνταξιδιωτών μας, να μας συντροφεύει σε όλη αυτή την αξέχαστη εμπειρία.


Διαμονή

Απευθυνθείτε στα επιλεγμένα καταλύματα των Αυστριακών Άλπεων με ειδικές προσφορές για Έλληνες και Κύπριους ταξιδιώτες.

Ξενοδοχείο Bechlwirt 3* (πληροφορίες εδώ), Ξενώνας Haus Dirol (πληροφορίες εδώ)


Αλπεις του Kitzbühel ©Hannes Hersch

Παράλληλα ο πιλότος μας ρύθμιζε συνεχώς τον ζεστό αέρα για να κρατάει το αερόστατο στα επίπεδα και μας έδινε σχετικές πληροφορίες, για τις απαιτήσεις και κόστος της άδειας πτήσης με αερόστατο. Ένα κόστος τόσο δαπανηρό, που μετακυλίεται στις τιμές πτήσεις των επιβατών, οι οποίες ξεκινάνε από €180,00 έως και €300,00 το άτομο.


Τελικά μετά από 60 λεπτά πτήσης και με την βοήθεια των ειδικών συστημάτων πλοήγησης προσγειωθήκαμε σε ένα καταπράσινο λιβάδι, όπου το υπόλοιπο συνεργείο μας περιμένει. Το μόνο που έμεινε μετά την πτήση ακόμα και τώρα, έξι μήνες μετά, είναι μια εμπειρία μοναδική από την ξεχωριστή οπτική της φύσης, μια αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας που μου δόθηκε απλόχερα, καθώς επίσης και οι πανέμορφες φωτογραφίες από το μικρό αυτό ταξίδι.


Για όσους επισκεφτούν την περιοχή, συνιστώ ανεπιφύλακτα το βραδινό show με τα αερόστατα που λαμβάνει χώρα την πρότελευταία βραδιά της διοργάνωσης. Παρακάτω σας έχω τις πληροφορίες για την φετινή διοργάνωση.


Τοποθεσία: Κίρχμπεργκ ιν Τιρόλ

Ημερομηνία: 23/09/2018

Πτήσεις: Πρωινές και Απογευματινές

Τιμές 2018: €220,- έως €260,- το άτομο

 

Τιρόλ - Τιρόλο

679 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page