top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης - Ίνσμπρουκ 06-16/09/2018

Έγινε ενημέρωση: 30 Δεκ 2019


Το Ίνσμπρουκ είναι μια πόλη συνώνυμη με μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Εκτός από τις δύο χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι μια πόλη που φιλοξενεί και διοργανώνει κάθε χρόνο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, και μία από αυτές είναι και η αγωνιστική αναρρίχηση. Έτσι, μετά το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων αγωνιστικής αναρρίχησης που συμμετείχε και Ελληνική 8μελή αποστολή της Ε.Ο.Ο.Α., φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης IFSC του 2018 θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα του Τιρόλ.


© M. Liebhaber / KVÖ

© M. Liebhaber / KVÖ

Η κορυφαία αυτή εκδήλωση αναρρίχησης πραγματοποιείται στην Αυστρία για πρώτη φορά από το 1993, όταν το Ίνσμπρουκ φιλοξένησε τους παγκόσμιο για πρώτη φορά. 25 χρόνια αργότερα, οι αγώνες αυτοί θα περιστρέφονται γύρω από το θέμα "Αναρριχήσου. Κάνε φίλους. Γιορτάσε."


Περίπου 750 αθλητές από 65 διαφορετικά έθνη θα συναγωνιστούν για τη χώρα τους στο ολοκαίνουργιο αναρριχητικό κέντρο Innsbruck στο Sillufer (όχθη του ποταμού Ζιλ) και στο Innsbruck Olympia World. Οι αθλητές συναγωνίζονται σε διάφορα αγωνίσματα, όπως το Boulder και η ταχύτητα. Οι αγώνες υπολογίζεται να προσελκύσουν περίπου 40.000 θεατές από όλο τον κόσμο και θα έχουν παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη.


Οι αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 6 μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου 2018, είναι οι μεγαλύτεροι σε διάρκεια ημερών που έχουν μέχρις στιγμή διοργανωθεί και θα περιλαμβάνουν και αγώνες Paraclimbing. Για όσους δεν γνωρίζουν, σε αυτούς τους αγώνες αναρρίχησης θα συμμετέχουν άτομα με κινητικές αναπηρίες και με ολική ή μερική απώλεια όρασης.

 

100 Προβολές
bottom of page