top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Πανοράμα Τιρόλ. Το μουσείο του Ίνσμπρουκ που πρέπει να επισκεφτείτε!

Έγινε ενημέρωση: 30 Δεκ 2019


Το καλοκαίρι του 2016, και με την θερμοκρασία στην Θεσσαλονίκη να ξεπερνάει τους 35°C, πήρα την μεγάλη απόφαση να ξεφύγω από τα καθιερωμένα. Έτσι αντί να προτιμήσω τις ολιγοήμερες εξορμήσεις στις παραλίες της Χαλκιδικής, ετοίμασα βαλίτσες για Αυστρία και επισκέφτηκα το Ίνσμπρουκ. Για πολλούς μπορεί να ακούγεται τρελή η επιλογή μου, όμως η επίσκεψη μου στην πρωτεύουσα των Άλπεων μέσα στο κατακαλόκαιρο μόνο ευχάριστες αναμνήσεις μου άφησε.


Θέα του Ίνσμπρουκ

Αυτό που κάνει την πόλη του Ίνσμπρουκ ιδιαίτερη είναι ο συνδυασμός ενός πακέτου City Break με δραστηριότητες στο βουνό. Στο πενταήμερο της διαμονής μου, ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και αξίζει να επισκεφτεί κανείς κατά την άποψη μου, είναι το φημισμένο για τους Τιρολέζους μουσείο Tirol Panorama.


Αναπαράσταση της Μάχης

Το μουσείο είναι ένα αρχιτεκτονικό έργο στην νότια πλευρά της πόλης στον λόφο του Μπεργκίζελ (Bergisel) και προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία του Tirol. Παράλληλα, μπορεί κανείς να δει την αναπαράσταση της ιστορικής μάχης στον ομώνυμο λόφο στην οποία οι "άτακτοι" Τιρολέζοι πολέμησαν εναντίον των Γαλλικών και Βαυαρικών στρατευμάτων για την απελευθέρωση του Τιρόλ. Η μάχη αποτυπώνεται εκπληκτικά σε μια γιγαντιαία πανοραμική ζωγραφική 360° και επιφάνειας 1.000m² (εξ ου και Panorama Tirol), με διαδραστικά στοιχεία τα οποία δίνουν μία μοναδική αίσθηση στον επισκέπτη. Επίσης αυτό το σύγχρονο μουσείο είναι γεμάτο με πολλές οθόνες που προσφέρουν στους επισκέπτες φωτογραφικά ντοκουμέντα καθώς και ιστορικά στοιχεία για την περιοχή.


Πανοραμικός πίνακας του Ινσμπρουκ


Το εξωτερικό περιβάλλον του μουσείου είναι επίσης πανέμορφο, προσεγμένο, με ωραία λουλούδια και δέντρα, αλλά το καλύτερο που προσφέρει είναι η εκπληκτική θέα στην πόλη του Ίνσμπρουκ, την οποία μπορείς να την απολαύσεις από έναν διαμορφωμένο χώρο λίγα μέτρα μακριά από το κτήριο του μουσείου. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε και το καφεδάκι σας στην καφετέρια του μουσείου.


Πανοράμα Τιρόλ

Λίγο πιο πέρα από το μουσείο υπάρχει ένα μονοπάτι το οποίο επίσης προσφέρει εκπληκτική και αδιάκοπη πανοραμική θέα από το αλπικό περιβάλλον της περιοχής. Στα μισά της διαδρομής το μονοπάτι οδηγεί σε μία εντυπωσιακή πλατφόρμα, η οποία εκτείνεται σε δεκάδες μέτρα πάνω από το έδαφος και προσφέρει μοναδική θέα της περιοχής. Δεν προσφέρεται όμως για υψοφοβικούς καθώς κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια σου μπορείς να δεις τη φοβερή βλάστηση της περιοχής καθώς και τον ποταμό Ζιλ (Sill) που διασχίζει τα βουνά.


Μονοπάτι του Μπεργκίζελ


Πλατφόρμα πάνω από τον Sill


Bergisel

Αν βρεθείτε στο Ινσμπρουκ, συστήνω ανεπιφύλακτα την επίσκεψή σας τόσο στο μουσείο όσο και στο να κάνετε μία βόλτα στο μονοπάτι, γιατί το Ίνσμπρουκ όπως είπα και νωρίτερα είναι μια πόλη που συνδυάζει τόσο αξιοθέατα όσο και δραστηριότητες.

 

Η Γεωργία Θεοδωρίδου είναι λάτρης των ταξιδιών. Ταξιδεύει για να ανακαλύψει προορισμούς με πλούσια φυσική ομορφιά αλλά και πολιτιστική κληρονoμιά. Την ευχαριστούμε για το υπέροχο άρθρο της.


 

Τιρόλ

86 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page