top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Οι "δίδυμες" λίμνες Plansee & Heiterwangersee του Τιρόλ

Έγινε ενημέρωση: 3 Νοε 2021


οι δίδυμες λίμνες plansee-heiterwangersee
Plansee - Tirol

Η λίμνη Plansee (Πλάνζεε) βρίσκεται στην περιοχή του Reutte, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία και συνδέεται με τη λίμνη Heiterwangersee (Χάιτερβανγκερζεε) μέσω ενός καναλιού μήκους 300 μέτρων. Μαζί σχηματίζουνDözo  την δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη του Τιρόλ μετά την λίμνη Achensee (Άχενζεε).


Κανάλι λιμνών Plansee - Heitwerwangersee birdview
Κανάλι λιμνών Plansee - Heitwerwangersee

Οι λίμνες αυτές αποτελούν τον πλέον ιδανικό προορισμό για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδήλατο και τρέξιμο αλλά είναι ιδιαίτερα αγαπητές και για τις δραστηριότητες στο νερό, με κυριότερη τις καταδύσεις. Με την ορατότητα να φτάνει τα 15μ. ο υποβρύχιος κόσμος των λιμνών ποικίλλει και έχει πολλά να προσφέρει στους δύτες. Φυσικά επίσης δημοφιλής δραστηριότητα είναι το ψάρεμα, καθώς θα βρείτε ιριδίζουσες πέστροφες, ευρωπαϊκές πέρκες και πολλά άλλα είδη ψαριών στη λίμνη.


Λίμνη Heitwerwangersee
Λίμνη Heitwerwangersee

Μπάνιο: Με τις θερμοκρασίες του νερού το καλοκαίρι να κυμαίνονται στις λίμνες από 19°C έως 22°C, πολύς κόσμος κάνει καθημερινά μπάνιο στις οργανωμένες παραλίες τους.

Λίμνη Plansee
Λίμνη Πλάνζεε

Highlight! Μπορείτε να απολαύσετε και τις δύο λίμνες με τα επιβατηγά πλοία που δραστηριοποιούνται εκεί και σας μεταφέρουν από τη μία λίμνη στην άλλη. Στοιχεία και τιμές της μικρής αυτής κρουαζιέρας θα βρείτε εδώ.


Κανάλι λιμνών Plansee - Heitwerwangersee
Κανάλι λιμνών Plansee - Heitwerwangersee

Πληροφορίες:

Τοποθεσία/Ομόσπονδο κρατίδιο: Τιρόλ

Μέγιστο βάθος: 78μ.- Plansee, 60μ.- Heiterwangersee 

Υψόμετρο: 976μ.

314 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page