top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Τα καλύτερα ξενοδοχεία-κάστρα της Αυστρίας

Έγινε ενημέρωση: 26 Σεπ 2023



Η Αυστρία είναι γνωστή για τα μεσαιωνικά κάστρα και παλάτια που διαθέτει. Πολλά από αυτά είναι επισκέψιμα ενώ αρκετά χρησιμοποιούνται ως ιδιωτικές κατοικίες. Υπάρχει όμως και ένας πολύ μικρός αριθμός από κάστρα που έχουν μετατραπεί σε πανέμορφα ξενοδοχεία εποχής, και έχουν ανοίξει τις πύλες τους προς τους ταξιδιώτες που θέλουν μια ξεχωριστή διαμονή. Η λίστα που σας έχω ετοιμάσει περιλαμβάνει τα 5 καλύτερα.


Schlosshotel Matzen, Τιρόλο


Ξενοδοχείο | Κάστρο Matzen, Reith am Alpbachtal
Ξενοδοχείο | Κάστρο Matzen, Reith am Alpbach

Απολαύστε μερικές μέρες στα όμορφα ανακαινισμένα δωμάτια, τις junior και ρομαντικές σουίτες του 1.000 ετών κάστρου Matzen. Το κάστρο βρίσκεται σε υπέροχη τοποθεσία στην κοιλάδα Inn του Τιρόλου, σε ένα μικρό λόφο κοντά στο χωριό Brixlegg και έχει άμεση πρόσβαση στο μεγάλο πάρκο του χωριού. Το πανέμορφο Alpbachtal στο Τιρόλο απέχει μόλις λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο, ενώ με την Alpbachtal Seenland Card θα έχετε εξαιρετικές δραστηριότητες δωρεάν.


Δωμάτιο ξενοδοχείου | Schlosshotel Matzen
Δωμάτιο ξενοδοχείου | Schlosshotel Matzen

Τα κομψά δωμάτια του κάστρου διαθέτουν ευρύχωρα, επιπλωμένα μπάνια. Πολλές ειδικές ανέσεις, όπως LED / δορυφορική τηλεόραση και δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet παρέχουν σύγχρονες ανέσεις στους ιστορικούς τοίχους. Καθώς στόχος ήταν να διατηρηθεί ο αυθεντικός, πρωτότυπος χαρακτήρας του κάστρου, δεν προχώρησε η εγκατάσταση ενός ανελκυστήρα. Έτσι οι φιλοξενούμενοί χρησιμοποιούν τις σκάλες όπως οι ιππότες και οι κάτοικοι του κάστρου τον μεσαίωνα.

Μοναδικό στις Άλπεις ...

Ο ιστορικός πύργος από το 1.150 έχει μετατραπεί σε έναν σύγχρονο πύργο σπα με φινλανδική σάουνα, τούρκικο χαμάμ, μασάζ, γυμναστήριο, ένα χώρο ανάπαυσης και στην κορυφή ένα σαλόνι σπα με εξαιρετική εκπληκτική θέα στις στέγες του κάστρου, στην κοιλάδα και στις Άλπεις.


Περιοχή: Reith am Alpbachtal, Τιρόλ (45χλμ από Ινσμπρουκ)



Schloss Mittersill, Σάλτσμπουργκ



Ξενοδοχείο - Οχυρό Schloss Mittersill, Mittersill
Ξενοδοχείο - Οχυρό Schloss Mittersill, Mittersill

Το Hotel Schloss Mittersill και οι παρακείμενοι κήποι του κάστρου βρίσκονται υπερυψωμένοι σε μια βουνοκορφή με θέα την κοιλάδα Salzach. Το κάστρο ήταν ιδιοκτησία των ισχυρών αρχιεπισκόπων του Σάλτσμπουργκ και έκτοτε άνοιξε τις πύλες του σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Παρόλο που οι ρίζες του κάστρου φτάνουν πίσω 900 χρόνια, έχει ανακαινιστεί προσεκτικά και μετατραπεί σε ένα γοητευτικό, ρομαντικό, superior ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στην Αυστρία.


Δωμάτιο ξενοδοχείου Schloss Mittersill
Δωμάτιο ξενοδοχείου Schloss Mittersill

Η τοποθεσία του στο μοναδικό τοπίο του εκπληκτικού Εθνικού Πάρκου Hohe Tauern και η εγγύτητά του με το Kitzbühel και το Zell am See, καθιστούν το Schloss Mittersill την ιδανική βάση για πολλές αθλητικές δραστηριότητες και εξορμήσεις όλο το χρόνο. Εμπνευστείτε από την ατμόσφαιρα του κάστρου, την αποκλειστική επίπλωση, από την ιστορία και τις παραδόσεις του κάστρου και επισκεφτείτε το στην εκπληκτική επαρχία του Σάλτσμπουργκ!


Περιοχή: Mittersill, Salzburg (28 χλμ από Kitzbühel)



Schloss Leopoldskron, Σάλτσμπουργκ


Ξενοδοχείο - Παλάτι Schloss Leopoldskron
Ξενοδοχείο - Παλάτι Schloss Leopoldskron

Αυτό το ξενοδοχείο-κάστρο του Σάλτσμπουργκ, που χρονολογείται από το 1736, στεγάζεται σε ένα παράρτημα του διάσημου παλατιού Leopoldskron. Αρκετές σκηνές από την ταινία «Η μελωδία της ευτυχίας» γυρίστηκαν εκεί. Το ξενοδοχείο προσφέρει όμορφη θέα στο βουνό και τη λίμνη, ενώ το ιστορικό κέντρο του Σάλτσμπουργκ απέχει περίπου δύο χιλιόμετρα .


Αίθουσα ξενοδοχείου Leopoldskron
Αίθουσα ξενοδοχείου Leopoldskron


Τα δωμάτια είναι όμορφα διακοσμημένα. Περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση, δωρεάν WiFi, μίνι μπαρ και πολυτελές ιδιωτικό μπάνιο. Καθημερινά παρέχεται δωρεάν μπουφές πρωινού στην πολυτελή αίθουσα πρωινού των παλατιών. Το ξενοδοχείο προσφέρει όμορφη θέα στο βουνό και τη λίμνη, ενώ το ιστορικό κέντρο του Σάλτσμπουργκ απέχει λιγότερο από δύο χιλιόμετρα.


Burg Deutschlandsberg, Στυρία



Ξενοδοχείο - Κάστρο Burg Deutschlandsberg
Ξενοδοχείο - Κάστρο Burg Deutschlandsberg

Το Burg Deutschlandsberg είναι ένα από τα πιο οικονομικά ξενοδοχεία-κάστρα της Αυστρίας. Χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, η ατμόσφαιρα του είναι ιστορική αλλά και κομψή. Τα δωμάτια περιλαμβάνουν έπιπλα εποχής και αντίκες. Τα ιδιωτικά μπάνια είναι πολύ μοντέρνα. Για την άνεση και την ευκολία των επισκεπτών, τα συστήματα θέρμανσης, το μίνι μπαρ, το WiFi και η τηλεόραση επίπεδης οθόνης έχουν στάνταρ χαρακτηριστικά.


Δωμάτιο ξενοδοχείου Burg Deutschlandsberg
Δωμάτιο ξενοδοχείου Burg Deutschlandsberg

Στο εστιατόριο των εγκαταστάσεων σερβίρεται γκουρμέ κουζίνα, συμπεριλαμβανομένων τοπικών σπεσιαλιτέ. Μια παραδοσιακή ταβέρνα με κρασί είναι προσβάσιμη με τα πόδια σε μόλις δύο λεπτά.


Περιοχή: Deutschlandberg, Στυρία (45χλμ από Γκρατς)


Schloss Prielau, Σάλτσμπουργκ


Ξενοδοχείο - Παλάτι Schloss Prielau
Ξενοδοχείο - Παλάτι Schloss Prielau

Το ιστορικό Schloss Prielau (Κάστρο Prielau) βρίσκεται στη βόρεια ακτή της λίμνης Zell, περιβάλλεται από ένα πάρκο και βρίσκεται μόλις 200 μέτρα μακριά από τη λίμνη. Η πρώτη αναφορά για αυτό έγινε το 1425, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του 1980 μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο .


Αίθουσα εστιατορίου Schloss Prielau
Αίθουσα εστιατορίου Schloss Prielau

Πίσω από το κάστρο υπάρχουν λίμνες για την ιχθυοκαλλιέργεια και σε εξωτερικούς χώρους γίνεται εκτροφή ελαφιών. Εκτός από 2 γκουρμέ εστιατόρια, το Hotel Schloss Prielau σας επιτρέπει να απολαύσετε ένα χώρο σπα με σάουνα, ατμόλουτρο και μασάζ στο «bath house» του κάστρου. Υπάρχει μια ιδιωτική παραλία στη λίμνη, με ξύλινη προβλήτα, και άνετες ξαπλώστρες. Τα χιονοδρομικά κέντρα είναι προσβάσιμα σε λίγα μόνο λεπτά.


Περιοχή: Zell am See, Salzburg




472 Προβολές
bottom of page