top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Χειμερινές διακοπές στο Κίρχμπεργκ / Κίτσμπουελ

Έγινε ενημέρωση: 7 Μαΐ 2021


Με μεγάλη μου χαρά πρόσεξα ότι τα τελευταία χρόνια το Κίρχμπεργκ αρχίζουν και το επισκέπτονται όλο και περισσότεροι Έλληνες. Μεγάλη χαρά γιατί ζω εδώ δίπλα σε αυτό το μαγικό μέρος. Πολλοί από εσάς θα το έχετε ακούσει για πρώτη φορά, πρόκειται όμως για ένα από τα πιο γνωστά θέρετρα στις Άλπεις. Πιο γνωστή βέβαια είναι η πόλη ακριβώς δίπλα του, το Kitzbühel, το οποίο απέχει από το Κίρχμπεργκ μόλις 6χμ. Οι δύο αυτές πόλεις μοιράζονται και επωφελούνται αμοιβαία από το τεράστιο χιονοδρομικό κέντρο "Kirchberg/Kitzbühel".


Κιρχμπεργκ © Tropper Kurt / Brixental
Κίρχμπεργκ © Tropper Kurt / Brixental

ΤΟ ΚΙΡΧΜΠΕΡΓΚ

Το Κίρχμπεργκ είναι ένα χωριό 5.000 κατοίκων ακριβώς δίπλα στο Κίτσμπιουελ. Συνδυάζει κλασσική τιρολέζικη αρχιτεκτονική με μερικές μεσαιωνικές κατοικίες, αρκετά αγροκτήματα στην ευρύτερη περιοχή αλλά και καινούργιες οικοδομές που διατηρούν το στοιχείο του ξύλου και δένουν αρμονικά με το σύνολο. Έχει πάρει το όνομα του από την εκκλησία πάνω στον λόφο στο κέντρο του χωριού (Kirche= εκκλησία, Berg=βουνό). Κατά τ΄ άλλα το μεγαλύτερο μέρος της είναι επίπεδο και βολεύει στις μετακινήσεις.


Το Κίτσμπουελ απέχει μόλις 10 λεπτά με το τρένο ή το λεωφορείο. Στα μισά της διαδρομής βρίσκεται και η φυσική λίμνη Schwarzsee που το χειμώνα λειτουργεί και ως παγοδρόμιο. Υπάρχει τακτική συγκοινωνία με τρένο και λεωφορείο η οποία για τους πελάτες των ξενοδοχείων των 2 πόλεων είναι δωρεάν.


Κίρχμπεργκ Νύχτα © Kitzbüheler Alpen - Brixental
Κίρχμπεργκ Νύχτα © Kitzbüheler Alpen - Brixental

ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ

Το χιονοδρομικό Κίρχμπεργκ/Κίτσμπιουελ είναι ένα από τα καλύτερα του κόσμου με διακρίσεις κάθε χρόνο τόσο γι' αυτό όσο και την εταιρεία που το διαχειρίζεται ¨Kitzski¨ (Kitzbühel Bergbahnen). Αν και το υψόμετρο των πιο πολλών πίστών δεν ξεπερνάει τα 2.000μ, οι πίστες (όχι όλες) έχουν εγγυημένο χιόνι από τα μέσα Οκτώβρη μέχρι και την 1. Μαϊου. Αυτό το καταφέρνουν τόσο με τεχνητό χιόνι αλλά και φυσικό που αποθηκεύουν σε δεξαμενές χιονιού κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Το χιονοδρομικό διαθέτει πίστες συνολικού μήκους 179 χλμ καθώς και 54 Λιφτ και Γόνδολες.


Maierlbahn © Eisend Stefan / Brixental
Maierlbahn © Eisend Stefan / Brixental​

Οι Πίστες Σκι

Οι πιο κοντινές και δημοφιλείς πίστες από το κέντρο του Κίρχμπεργκ είναι οι εξής:

  • Fleckalmbahn / 3χμ (ανακαινίστηκε το 2019) 

  • Maierlbahn / 1χμ

  • Pengelstein / 4χμ

  • Hahnenkamm (Kitzbühel)/ 6χμ

  • Gaisberg / 700μ (νυχτερινό σκί + βραδινή πίστα έλκηθρου)

Για interactive κάρτα του χιονοδρομικού και πια λιφτ είναι ανοιχτά, πατήστε εδώ. Βέβαια, μπορείτε να ξεκινήσετε για σκι από το Κίρχμπεργκ, και να καταλήξετε στο Κιτσμπιουελ, αφού όλες οι πίστες επικοινωνούν. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η πρόσβαση με τα λεωφορεία είναι συχνή (κάθε 10' περίπου), και με εξαίρεση το Hahnenkamm όλες οι άλλες είναι προσβάσιμες μέσα σε 5 λεπτά. Τα λεωφορεία φυσικά είναι δωρεάν με κάρτα διαμονής σε ξενοδοχείο, κάρτα του σκι ή αν είστε ντυμένοι με στολή του σκι.

Από το 2019 ξεκίνησε η λειτουργία του ανακαινισμένου Fleckalmbahn με 10θέσιες καμπίνες
skiing © Mirja Geh / Brixental
skiing © Mirja Geh / Brixental​

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Απο του 50 και πλέον χειμερινούς προορισμούς του Τιρόλ το Κίρχμπεργκ βρίσκεται στην 12η θέση με 471.359 διανυκτερεύσεις. Tο διπλανό Κίτσμπιουελ βρίσκεται στην 11η θέση με 473.942 διανυκτερεύσεις ενώ πρώτο στη λίστα είναι το Sölden με 2.042.000. Το πλεονέκτημα του Κίρχμπεργκ είναι ότι ενώ είναι ένα οικονομικός για τις Άλπεις προορισμός (ειδικά σε σχέση με τον κοσμοπολίτικο γείτονα του Kitzbühel) μοιράζονται το ίδιο χιονοδρομικό κέντρο.

Σας ενδιαφέρει να περάσετε τις χειμερινές σας διακοπές στο Κίρχμπεργκ;



Skifahrerinen © Mirja Geh / Brixental
Skifahrerinen © Mirja Geh / Brixental

Διαμονή

Απευθυνθείτε στα επιλεγμένα καταλύματα των Αυστριακών Άλπεων με ειδικές προσφορές για Έλληνες και Κύπριους ταξιδιώτες.

Ξενοδοχείο Bechlwirt 3* (πληροφορίες εδώ), Ξενώνας Haus Dirol (πληροφορίες εδώ). Αν χρειαστείτε πληροφορίες για την οργάνωση της εκδρομής σας επικοινωνήστε μαζί μας μέσέω mail ή facebook.

Νυχτερινή ζωή / Après-Ski

Ένα απαραίτητο στοιχείο των χειμερινών διακοπών στις Άλπεις είναι το apres Ski. Στην Ελλάδα δεν είμαστε τόσο εξοικιψμένοι με τον όρο αυτό καθώς είμαστε συνηθισμένοι να πηγαίνουμε για σκι αυθημερόν και επομένως δεν καταναλώνουμε ιδιαίτερα αλκοόλ. Οι τουρίστες όμως στις Άλπεις με μεγάλες σε διάρκεια διαμονές, αντιλαμβάνονται διαφορετικά τις διακοπές αυτές. Συγκεκριμένα στο Κίρχμπεργκ θα δείτε τους τουρίστες να πέρνουν το πρωινό τους στις 07:00, να ξεκινάνε με τα λεωφορεία στις 8:15, να κάνουν σκι το πολύ μέχρι τη 13:00 και στη συνέχεια να επιδίδονται στο δεύτερο αγαπημένο τους σπορ, το Après-Ski.

Τα χιονοδρομικά, πάνω και δίπλα στις πίστες έχουν αμέτρητα σαλέ και ειδικούς χώρους με μπαρ και μουσική όπου μέχρι τις 16:00-17:00 ο κόσμος πίνει και διασκεδάζει χωρίς τελειωμό. Φυσικά τα συνεχίζονται κάτω στο χωριό με 4-5 μικρά Apres-Ski Bars που λειτουργούν μέχρι τις 21:00, αλλά και πιο μετά στα Apres Ski Clubs μέχρι τις 4-5 το πρωί συνήθως. Τα 4 πιο μεγάλα στο Κίρχμπεργκ είναι το Eisbar (Άις-μπαρ), το kleiner Tiroler, το Schatzis και το Fuchsloch(Φούξ-λοχ). Στο χωριό επίσης γίνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα ανοιχτές συναυλίες και πάρτυ στην πλατεία του χωριού. Φυσικά μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να επισκεφτείτε και το Κίτσμπουελ για να διασκεδάσετε αφου είναι ουσιαστικά δίπλα.


Πλατεία Κίρχμπεργκ τον Χειμώνα

ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στις Αυστριακές Άλπεις υπάρχουν αμέτρητοι χειμερινοί προορισμοί, ο καθένας όμως έχει κάτι που να τον κάνει ξεχωριστό. Έτσι αναλόγως τον σκοπό των διακοπών στις Άλπεις, μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε οικογενειακούς ή μη προορισμούς, σκι σε παγετώνες και σε υψόμετρο +3.000 μέτρων ή σε πιο χαμηλά χιονοδρομικά, extreme sport ή cross country ski κλπ. Κάποια χιονοδρομικά είναι προσβάσιμα μόνο με αμάξι ενώ άλλα έχουν τακτική συγκοινωνία με τρένο και με λεωφορείο, όπως πχ το Κίρχμπεργκ που βρίσκεται κοντά στο Μόναχο (περίπου 2 ώρες από το αεροδρόμιο). Περισσότερα για τις συγκοινωνίες ενημερωθείτε εδώ.


 

Τουριστικός Οργανισμός του Τιρόλ

https://www.kitzbueheler-alpen.com/en/startseite/a-holiday-in-the-kitzbueheler-alpen.html
1.140 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page