Αναζήτηση
  • Georgios Polychronidis

KRIMMLER Καταρράκτες

Ενημερώθηκε: Φεβ 24


Στους ψηλότερους καταρράκτες τις Ευρώπης


Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του ομ. κρατιδιίου του Σάλτσμπουργκ είναι οι καταρράκτες του Κρίμλερ. Βρίσκονται κοντά στο Κίτσμπουελ (Τιρόλ) και Τσελ αμ Ζέε (Σάλτσμπουργκ) και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα επισκέψιμα αξιοθέατα της Αυστρίας με περίπου 400.000 επισκέπτες τον χρόνο.Πρόκειται για τους ψηλότερους καταρράκτες της Ευρώπης (5οι στον κόσμο) οι οποίοι χωρίζονται σε 3 επίπεδα. Το συνολικό ύψος τους είναι 380 μέτρα και η πρόσβαση στην κορυφή τους γίνεται σχετικά εύκολα από ένα πολύ καλά οργανωμένο μονοπάτι. Στα μέσα της διαδρομής και αν κουραστήκατε, υπάρχει και ένα εστιατόριο για την απαραίτητη στάση σας για να ξεδιψάσετε.


Η ανάβαση διαρκεί 1,5 με 2 ώρες από το πάρκινγκ μέχρι και την κορυφή του ανώτερου (3ου) καταρράκτη. Από εκεί μπορείτε να απολαύσετε την ξεχωριστή θέα που κόβει την ανάσα. Η υψομετρική διαφορά είναι 431μ. και η συνολική απόσταση 4,15χμ. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας υπάρχει όμως και συνέχεια. Το μονοπάτι οδηγεί στην κοιλάδα Achental όπου ο τελικός σας προορισμός μπορεί να είναι ένα από τα 8 καταφύγια. Τα καταφύγια βρίσκονται μεταξύ 2.363μ και 2.972μ. υψόμετρο.Το κάτω σημείο του καταρράκτη είναι το πιο εύκολα προσβάσιμο αλλά και το πιο δροσερό, γιατί όπως αν κοιτάξετε πίσω από εμένα, τα νερά που πέφτουν με δύναμη μεταφέρονται σαν ψιλή βροχή σε όλο τον χώρο στην κοίτη του καταρράκτη.


Η περιοχή βρίσκεται δίπλα στο Zell am See και στο Kaprun, προορισμοί που κατά τη θερινή σεζόν κατακλύζονται κυριολεκτικά από δεκάδες χιλιάδες Άραβες. Πάρα πολλούς συναντήσαμε στο μονοπάτι κατά την επιστορφή μας, οπότε για να αποφύγετε το πλήθος τους αλλά και υπολοίπων τουριστών προτείνω να ξεκινήσετε την ανάβαση πριν τις 09:00.

Για διαμονή προτείνω την περιοχή του Kitzbühel, Mayrhofen ή του Zell am See καθώς με αυτοκίνητο οι καταρράκτες είναι εύκολα προσβάσιμοι σε διάστημα 1-1,30 ώρας.


#Αξιοθέατα #Πεζοπορία #Σάλτσμπουργκ #Καταρράκτες

ABOUT

ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΕ

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ DMOs

© 2020 ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ - AUSTRIAKES ALPEIS | Georgios Polychronidis,MA | Westendorf | info@austriakes-alpeis.com