top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Οι Χριστουγεννιάτικες Αγορές του Κούφσταϊν

Έγινε ενημέρωση: 30 Δεκ 2019



Χριστουγεννα Kufstein

Το Kufstein είναι μια πόλη που ενώ θα τύχει να περάσεις από έξω αρκετές φορές στο δρόμο από Ίνσμπρουκ προς Μόναχο, πάντα λες ότι κάποια στιγμή θα την επισκεφτείς, αλλά τελικά δεν το κάνεις. Εμένα μου πήρε κάποια χρόνια να την επισκεφτώ, αν και βρίσκεται μόλις 40 λεπτά μακρυά από εκεί που μένω. Σήμερα που την επισκέφτηκα για πρώτη φορά αντιλήφθηκα ότι έκανα μεγάλο λάθος που το καθυστέρησα τόσο καιρό.


Παλιά πόλη του Kufstein

Για όσους επισκέπτονται το Τιρόλ μέσω Μονάχου, η πρώτη αυστριακή πόλη που θα περάσουν μετά τα σύνορα, είναι το Κούφσταϊν. Μέσα από την πόλη πέρασα πολλές φορές με το τρένο, και στην καθιερωμένη στάση των 5 λεπτών, πάντα το μάτι μου έπεφτε στο μεγαλοπρεπέστατο φρούριο του. Η πόλη αυτή των περίπου 20.000 κατοίκων με την στρατηγική της θέση στο τέλος της κοιλάδας του Ινν αποτέλεσε για πολλά χρόνια το μήλο της έριδος μεταξύ Αυστρίας και του βασιλείου της Βαυαρίας.


Kufstein

Στο Kufstein από τέλη Νοέμβρη μέχρι και τέλη Δεκέμβρη λειτουργούν δυο χριστουγεννιάτικες αγορές. Η μία από αυτές, μέσα στο φρούριο. Σήμερα λοιπόν που έτυχε να πετύχω κατάλληλες συνθήκες αφού χιόνισε χθες το βράδυ, βρήκα την κατάλληλη ευκαιρία να επισκεφτώ τις επισκεφτώ.


Festung Kufstein

Christmas Market Kufstein

Πρώτος σταθμός λοιπόν ήταν το φρούριο Festung Kufstein το οποίο έχει χτιστεί σε ένα βράχο ύψους 90 μέτρων, με το έτος κατασκευής του να υπολογίζεται γύρω στο 1200. Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο φρούριο με πολλά επίπεδα και διάφορους εκθεσιακούς χώρους. Στο δυτικό χαμηλό επίπεδο, εκεί δηλαδή που το καλοκαίρι γίνονται οι συναυλίες όπερας, το διάστημα αυτό διοργανώνεται η χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.


Χριστουγεννιάτικη αγορά

Περιτριγυρισμένο από τα τείχη του φρουρίου, με επιπλέον θαλάμους του για να επισκεφτείτε την Χριστουγεννιάτικη μαγεία, η γεμάτη με έλατα και μαγαζάκια αγορά θα σας αποζημιώσει σίγουρα με την ομορφιά της. Στα υπέρ της αγοράς αυτής είναι φυσικά ότι θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε και όλο το φρούριο.

Για να επισκεφτείτε το κάστρο πρέπει να πληρώσετε είσοδο €6,00 και μπορείτε να ανεβείτε είτε με τα πόδια είτε με το τρενάκι. Σας συνιστώ όμως με τα πόδια καθώς η διαδρομή μέσα από τους σκεπαστούς διαδρόμους είναι φέρνει σε κλίμα εποχής. Το τρενάκι άλλωστε είναι μικρό και θα περιμένετε αρκετή ώρα στην ουρά.


Αγορά Χριστουγέννων Κούφσταϊν © VANMEY Photography

© VANMEY Photography

Δεύτερος σταθμός μου ήταν η χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Βρίσκεται στο κεντρικό πάρκο λίγο έξω από την παλιά πόλη. Έχει ωραία ατμόσφαιρα με φόντο τα βουνά δίπλα στην πόλη και διαθέτει αρκετά μαγαζάκια για μικρές αγορές, για φαγητό και Glühwein όπως επίσης και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.


Αγορά στην Πόλη


Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης

Γενικά μια επίσκεψη στο Kufstein είναι κάτι που θα σας την πρότεινα αν ποτέ βρεθείτε στην περιοχή. Ειδικά για τους Έλληνες του Μονάχου, θα μπορούσε να είναι μια ιδανική ημερήσια εκδρομή. Το Kufstein είναι αρκετά γνωστό για τις Χριστουγεννιατικές Αγορές του αλλά δεν είναι το μόνο βέβαια. Αν θέλετε και άλλες επιπλέον ιδέες, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο "7 Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Αυστρίας, εξίσου μαγευτικές με αυτή της Βιέννης".


Kufstein

 

Τουριστικός Οργανισμός του Τιρόλ

232 Προβολές
bottom of page