top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Αυτοί είναι οι πιο επισκέψιμοι χειμερινοί προορισμοί στο Τιρόλ της Αυστρίας!

Έγινε ενημέρωση: 15 Ιουλ 2023


Innsbruck © Photo by Paul Pastourmatzis on Unsplash
Innsbruck © Photo by Paul Pastourmatzis on Unsplash

Από τον παράδεισο του σκι στο Ischgl, στην Μέκκα του σκι αντοχής στο Seefeld ή στην πρωτεύουσα του Τιρόλ το Ίνσμπρουκ, αυτά είναι τα πιο δημοφιλή μέρη του πιο διάσημου χειμερινού προορισμού της Αυστρίας, τα οποία είναι συχνά κοντά σε ένα χιονοδρομικό, είτε προσελκύουν επισκέπτες για τα αξιοθέατα και εκδηλώσεις τους ή απλά βρίσκονται σε εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον.


Τα πιο επισκέψιμα μέρη του Τιρόλ τον χειμώνα από το Α έως το Ω


Το St. Anton am Arlberg είναι δικαίως περήφανο για την ιδιότητά του ως το «λίκνο του αλπικού σκι» και έχει δει αμέτρητους λάτρεις των χειμερινών σπορ να εξασκούν το αγαπήμενο τους σπορ στη μεγαλύτερη συνδεόμενη περιοχή σκι στην Αυστρία με 305 χιλιόμετρα πίστες και 88 λιφτ.


St. Anton am Arlberg © Photo by Valentin B. Kremer on Unsplash
St. Anton am Arlberg © Photo by Valentin B. Kremer on Unsplash

Ένα καταφύγιο για σκιέρ αντοχής: Σε ένα ηλιόλουστο οροπέδιο ψηλά πάνω από το Ίνσμπρουκ, το χωριό Seefeld είναι χωρίς αμφιβολία ένα από, αν όχι το κορυφαίο κέντρο σκι αντοχής (cross country ski) στον κόσμο.


Seefeld © Boris Misevic, Unsplash
Seefeld © Photo by Boris Misevic on Unsplash

Το Sölden είναι ένα μεγάλo χιονοδρομικό με μεγάλες φιλοδοξίες. Οι πολλοί παγετώνες, τα βουνά και τα λιβάδια που το περιβάλλουν από όλες τις πλευρές κάνουν το Sölden τον μεγαλύτερο δήμο στην Αυστρία με έκταση 466,97 τετραγωνικών χιλιομέτρων – ακόμη μεγαλύτερη από την πρωτεύουσα Βιέννη. Ψηλά στο χιονοδρομικό βρίσκεται και το μουσείο του James Bond.


Sölden © Tamas Tuzes - Katai
Sölden © Photo by Tamas Tuzes - Katai on Unsplash

Οι κάτοικοι του Serfaus, ενός όμορφου χωριού σκαρφαλωμένο ψηλά σε ένα οροπέδιο ήταν πάντα διάσημοι για την εφευρετικότητα και την αποφασιστικότητά τους. Εκεί θα βρείτε το μικρότερο, και στην υψηλότερη τοποθεσία στον κόσμο, υπόγειο τρένο στον κόσμο.


serfaus
Serfaus

Το Ίνσμπρουκ είναι γνωστό ως η πρωτεύουσα των Άλπεων - και για καλό λόγο! Έχει όλα όσα χρειάζεται ένας ταξιδιώτης, έντονη ζωή, πολιτιστικά αξιοθέατα αλλά και πρόσβαση σε χιονοδρομικά, ακόμα και μέσα από τον κέντρο της πόλης.


Ίνσμπρουκ-χειμώνας
Ίνσμπρουκ, χειμώνας

Περισσότερη διασκέδαση, περισσότερη δράση, περισσότερη ταχύτητα, περισσότερη πολυτέλεια - Το Ischgl στην κοιλάδα Paznauntal δεν υπόσχεται απλώς όλα αυτά τα πράγματα, αλλά εκπληρώνει αυτήν την υπόσχεση 100%.


Ischgl © Jennifer Jäger, Unsplash
Ischgl © Photo by Jennifer Jäger onUnsplash

Η εμπορική πόλη Mayrhofen στο τέλος της κοιλάδας Zillertal προσφέρει στους επισκέπτες έναν συνδυασμό δραστηριοτήτων και χαλάρωσης.


Mayrhofen
Mayrhofen

Το Neustift είναι γνωστό σε όλο το Τιρόλο και όχι μόνο, κυρίως χάρη στο κοντινό χιονοδρομικό του παγετώνα στο Stubai, το οποίο για πολλά χρόνια προωθείται ως το «Βασίλειο του Χιονιού».


Stubai © Jörg Angeli
Stubai © Photo by Jörg Angeli on Unsplash

Ένα όνομα που για τους Αμερικανούς παραπέμπει σε «σμόκιν», για τους ντόπιους και τους επισκέπτες το Tux είναι ένα χωριό στην κοιλάδα Tux – με το χιονοδρομικό κέντρο Hintertux Glacier, που προσφέρει σκι όλο το χρόνο.


Tux © Max Kukurudziak, Unsplash
Tux © Photo by Max Kukurudziak on Unsplash

Σκαρφαλωμένο ψηλά πάνω από τον πυθμένα της κοιλάδας σε υψόμετρο 1.438μ. σε ένα ηλιόλουστο οροπέδιο, απολαμβάνει ηλιοφάνεια για πάνω από 2000 ώρες τον χρόνο. Εκεί που κάποτε οι κάτοικοι του φοβόντουσαν τον χειμώνα, τώρα περιμένουν πως και πως να έρθει. Το Fiss είναι γνωστός κυρίως ως οικογενειακός προορισμός.


Φις-Τιρόλ
Φις, Τιρόλ

Πηγή: Tyrol.com

729 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page