top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Top Χειμερινός Προορισμός: Ίνσμπρουκ

Έγινε ενημέρωση: 5 Οκτ 2022



Innsbruck © TVB Innsbruck / Christian Vorhofer
Πάτσερκοφελ © TVB Innsbruck / Christian Vorhofer

Το Ίνσμπρουκ με τις διάφορες ονομασίες του, όπως “Ολυμπιακή Πόλη Ίνσμπρουκ” ή “Πρωτεύουσα των Άλπεων” αποτελεί έναν ιδιαίτερο χειμερινό προορισμό που μπορεί να προσφέρει πιο πολλά από ότι περιμένατε.

Ιδιαίτερος γιατί μπορεί να συνδυάσει την ζωή και διασκέδαση στην πόλη, την επίσκεψη στα εξαιρετικά αξιοθέατα αλλά κυρίως την εύκολη και δωρεάν πρόσβαση στα χιονοδρομικά της γύρω περιοχής. Στο Ίνσμπρουκ μπορείτε να βρείτε οικονομικότερες λύσεις διαμονής σε σχέση με άλλους προορισμούς ενώ μπορείτε να κλείσετε εύκολα δωμάτια μόνο για λίγες μέρες και όχι για το συνηθισμένο Σάββατο/Σάββατο που ισχύει στα περισσότερα αλπικά θέρετρα της Αυστρίας.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τις επιλογές σας για τα χιονοδρομικά και πως θα μετακινηθείτε δωρεάν προς αυτά.


Χιονοδρομικά Ίνσμπρουκ:

To Patscherkofel βρίσκεται στην νότια πλευρά του Ίνσμπρουκ στο χωριό Igls. Με το λεωφορείο από το Ίνσμπρουκ θα χρειαστείτε 15΄ με 20’ για να μεταβείτε. Η ημερήσια κάρτα κοστίζει €38,00 για να απολαύσετε σκι σε 18χμ πίστες.


Patscherkofel © TVB Innsbruck / Klaus Polzer
Πατσερκοφελ © TVB Innsbruck / Klaus Polzer

Το “Στολίδι του Ίνσμπρουκ” Nordkette εκτός από τουριστικός προορισμός για την θέα του διαθέτει και 15χμ πίστες για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, ενώ είναι προσβάσιμο αρχικά με το τρενάκι που ξεκινάει από το κέντρο της πόλης. Η δωρεάν πρόσβαση και για τα δύο χιονοδρομικά γίνεται από την γραμμή λεωφορείων “J” αρκεί να είστε κατάλληλα ντυμένοι και να έχετε εξοπλισμό σκι ή snowboard.


Nordkette ©Tirol Werbung / Recht Regina
Νορντκετε ©Tirol Werbung / Recht Regina
Τώρα όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για το Ίνσμπρουκ στον δωρεάν ταξιδιωτικό οδηγό
 

Υπόλοιπα Χιονοδρομικά:

Στην γύρω περιοχή υπάρχουν όμως και άλλα γνωστά χιονοδρομικά που μπορείτε να επισκεφτείτε:

  • Stubaier Glacier

  • Schlick 2000

  • Axamer Lizum

Δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία αρκεί να διαθέτετε κατάλληλο εξοπλισμό και την welcome card από το ξενοδοχείο διαμονής σας.

  • Kühtai

  • Rangger Köpfl

  • Mütterer Alm

Δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείo αρκεί να διαθέτετε κατάλληλο εξοπλισμό και την welcome card από το ξενοδοχείο διαμονής σας, ενώ απαιτείται και κράτηση μια μέρα πριν για δωρεάν μετακίνηση μέχρι τον σταθμό τρένων.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων ξεκινάνε από αρκετά κεντρικά σημεία της πόλης και μπροστά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της. Αναλυτικότερα τα δρομολόγια εδώ.



 

HIGHLIGHT: OLYMPIC ICE TRACK


Bobsleigh © TVB Innsbruck / Mario Webhofer
Bobsleigh © TVB Innsbruck / Mario Webhofer

Μια απίστευτη εμπειρία θα είναι σίγουρα το έλκηθρο στην ολυμπιακή πίστα του Igls έξω από το Ίνσμπρουκ. Εκεί μπορείτε να επιβιβαστείτε στο έλκηθρο επισκεπτών

(5 επιβάτες + 1 οδηγός) και να κατεβείτε την ειδική πίστα 800μ. με ταχύτητα 90χμ/ώρα. Η τιμή ανά άτομο είναι €35,00, θα το δοκιμάζατε;

 

Οδηγίες μετάβασης προς Ίνσμπρουκ εδώ


Φαγητό!

Τα περισσότερα εστιατόρια στο Ίνσμπρουκ κλείνουν νωρίς και δεν έχουν συνεχόμενο ωράριο. Εγω προσωπικά επειδή επισκέπτομαι τακτικά την πόλη και μου λείπουν οι γεύσεις της πατρίδας προτιμώ έναν γύρο πίτα από το Mr. Gyros στο κέντρο της πόλης.

www.tyro.at

1.014 Προβολές
bottom of page