top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

3 λόγοι για να φάτε σε ελληνικό εστιατόριο στην Αυστρία.

Έγινε ενημέρωση: 30 Δεκ 2019

Τα ελληνικά εστιατόρια στην Αυστρία είναι οι άτυποι πρεσβευτές της χώρας μας. Εκεί μυούνται οι αυστριακοί στην ελληνική κουζίνα, η οποία είναι ιδιαίτερα αγαπητή, μαθαίνουν από τους έλληνες πληροφορίες για ταξιδιωτικούς προορισμούς καθώς επίσης τις πρώτες τους λέξεις όπως “γειά μας”, “καλημέρα” και “καλησπέρα”. 



Θεωρούνται ιδιαίτερα αρεστά στους ντόπιους και αποτελούν μια καλή επιλογή και για τους έλληνες ταξιδιώτες για τους εξής τρεις λόγους:


1 - Σιγουριά. Πάντα η επίσκεψη σε μια ξένη χώρα αποτελεί και μία γαστρονομική πρόκληση για τους ταξιδιώτες. Η Αυστρία, και ειδικά στο Τιρόλ και Σάλτσμπουργκ με την ιδιαίτερη κουζίνα τους, μπορεί να μην καλύψει τις προσδοκίες των ταξιδευτών.  Το ελληνικό φαγητό είναι πάντα μια σίγουρη επιλογή χωρίς γαστρονομικές εκπλήξεις για τους μεσογειακούς Έλληνες τουρίστες (ιδιαίτερα για οικογένειες με μικρά παιδιά). 


Σύντομα το άρθρο με τα αγαπημένα μου ελληνικά εστιατόρια στην Αυστρία!

Souvlaki

2 - Πληροφορίες. Το προσωπικό και οι ιδιοκτήτες είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν με πληροφορίες και συμβουλές για αξιοθέατα και δραστηριότητες στην περιοχή. 


Ακόμα και οι πιο  άριστοι τουριστικοί οδηγοί δεν γίνεται να είναι πάντα πλήρως ενημερωμένοι για πληροφορίες, τις οποίες μπορείτε να λάβετε μόνο από τους κατοίκους ή τους Έλληνες που ζουν εκεί! 

Greek-salad

3 - Ωράριο. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα εστιατόρια που έχουν ζεστή κουζίνα από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 και κλείνουν στις 22:00,  αρκετά ελληνικά εστιατόρια έχουν ζεστή κουζίνα μέχρι τις 22:00 και κλείνουν στις 23:00 ή και πιο αργά.


Garida-feta

Για τους Έλληνες βέβαια που διαμένουν μόνιμα ή εποχικά στην Αυστρία, και σίγουρα θα έχουν επιθυμήσει την αυθεντική ελληνική κουζίνα, τα ελληνικά εστιατόρια είναι σίγουρα η καλύτερη λύση (μετά τα φαγητά της “μαμάς”). 

354 Προβολές
bottom of page