top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

7 πανέμορφα κάστρα και παλάτια στις Αυστριακές Άλπεις

Έγινε ενημέρωση: 3 Νοε 2021Κάστρα και Παλάτια στην Αυστρία

Η Αυστρία είναι γεμάτη με πολυάριθμα κάστρα και παλάτια. Πολλά χρησιμοποιήθηκαν ως οχυρά, ενώ άλλα ως εξοχικές κατοικίες κατά τον μεσαίωνα. Σε συνδυασμό όμως με την πανέμορφη φύση στις Άλπεις που τα δίνει πρόσθετη αξία σας ετοιμάσαμε μια λίστα με τα 7 ομορφότερα κάστρα και παλάτια των Αυστριακών Άλπεων.

7. Hochosterwitz, Sankt Georgen - Καρινθία

Το κάστρο του Χοχ-Όστερβιτς βρίσκεται στο ομ.κρατίδιο της Καρινθίας μισή ώρα από την πρωτεύουσα Κλάγκενφουρτ (Klagenfurt). Ένα χαρακτηριστικό του κάστρου είναι ότι σε καλές μέρες μπορεί να το δει κανείς από απόσταση 30 χιλιομέτρων. Πρώτη αναφορά γι΄ αυτό γίνεται κατα τον 9ο αιώνα μ.Χ. Χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο για τους κατοίκους της περιοχής κατά τις επιδρομές των Τούρκων τον 10ο και 11ο αιώνα. Λόγω των συνεχιζόμενων εισβολών από τους Τούρκους ενισχύθηκε με επιπλέον οχυρωματικά έργα (όπως τις 14 πύλες) από το 1541 έως και το 1571 όπου και απέκτησε την τελική του μορφή. Το έτος εκείνο αγοράστηκε από τον κυβερνήτη της Καρινθίας Georg Khevenhüller και από τότε ανήκει στην ιδιοκτησία της οικογένειας αυτής.

Πληροφορίες

Ανοιχτό από 1. Μάη μέχρι 31 Οκτωβρίου

Επισκέψιμες ώρες: 09:00-18:00

Είσοδος/Ενήλικες: € 13,00


Hochosterwitz Kärnten

6. Festung Kufstein - Τιρόλ

Το εμβληματικό αυτό κάστρο βρίσκεται στο Κούφσταϊν στα σύνορα με Γερμανία και κατασκευάστηκε το 1205. Είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης όπου κυρίως το καλοκαίρι διοργανώνονται συναυλίες, όπερα και φεστιβάλ. Το πιο γνωστό είναι το τριήμερο Φεστιβάλ των Ιπποτών στις αρχές Ιούνη (θυμίζει Game of Thrones) ενώ οι συναυλίες και παραστάσεις όπερας διεξάγονται συνήθως από τέλη Ιούνη μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη.

Πληροφορίες

Ανοιχτό όλο τον χρόνο

Επισκέψιμες ώρες: Καλοκαίρι 09:00-18:00, Χειμώνας 10:00-17:00

Είσοδος/Ενήλικες: Καλοκαίρι € 11,50, Χειμώνας € 10,00

Πηγή: Festung Kuftein


Κάστρο του Κούφσταϊν

5. Hohensalzburg, Salzburg - Ομ.κρατίδιο Σάλτσμπουργκ

Στο νούμερο 5 έχουμε επιλέξει το γνωστό σε όλους κάστρο του Σάλτσμπουργκ το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο οχυρωματικό κάστρο στην Ευρώπη. Κατασκευάστηκε αρχικά το 1077 αλλά η επέκταση του έγινε μεταξύ 1495 και 1519. Πρόκειται για το κύριο αξιοθέατο της πόλης και δέχεται πάνω από ένα εκατομύριο επισκέπτες το χρόνο. Η πρόσβαση του γίνεται είτε με τρενάκι (10 λεπτά) είτε με τα πόδια (30 λεπτά). Γνωρίζετε ότι το κάστρο αυτό είναι από τα ελάχιστα στην Αυστρία που δεν έχουν κατακτηθεί;

Πληροφορίες

Επισκέψιμοι μήνες & ώρες:

Ιανουάριο-Απρίλιο & Οκτώβρη-Δεκέμβρη: 9.30 - 17.00

Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Πάσχα: 9.00 - 18.00

Ιούλιο και Αύγουστο: 9.00 - 19.00

Είσοδος/Ενήλικες: € 9,80


Κάστρο του Σάλτσμπουργκ

4. Schloss Ambras, Innsbruck - Τιρόλ

4 χιλιόμετρα έξω από το Ίνσμπρουκ βρίσκεται το παλάτι Άμπρας. Το παλάτι έγινε ιδιαίτερα γνωστό κατά την περίοδο του 16ου αιώνα όπου ήταν η κύρια κατοικία του αρχιδούκα του Τιρόλ, Φερδινάνδου Β’. Είναι διάσημο κυρίως για την Ισπανική Αίθουσα η οποία είναι η από τις πιο γνωστές παγκοσμίως που φτιάχτηκαν κατά την περίοδο της Αναγέννησης. Επίσης γνωστή είναι η αίθουσα με τις πανοπλίες που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα όπως και η αίθουσα με τους πέρα των 200 πίνακες της δυναστείας των Χάμπσμπουργκ (εξελληνισμένα Αψβούργων). Μετά την επίσκεψη μπορείτε μέσα από το δάσος να κατεβείτε το μονοπάτι που οδηγεί στο Ίνσμπρουκ.

Πληροφορίες

Ανοιχτό όλο τον χρόνο

Επισκέψιμες ώρες: 10:00-17:00

Είσοδος/Ενήλικες: € 7,00

Πηγή: Scloss Ambrass


Παλάτι Αμπρας στο Ίνσμπρουκ

3. Schloss Ort, Gmunden - Άνω Αυστρία

Το Παλάτι Όρτ έχει κτισθεί το 1080 στην λίμη Τράουνζεε στο Γκμούντεν. Η ευρύτερη περιοχή είναι η πασίγνωστη Ζαλτσκαμμεργκουτ (Salzkammergut). Μία πεζογέφυρα 123 μέτρων το συνδέει με την πόλη. Από το 1995 ανήκει στην κυριότητα του δήμου και χρησιμοποιείται ως μουσείο, χώρος συναυλιών, γάμων αλλά είναι το μέρος οπου λαμβάνουν μέρος τα γυρίσματα μιας γνωστής τηλεοπτικής σειράς της Αυστρίας.

Πληροφορίες

Ανοιχτό όλο τον χρόνο

Επισκέψιμες ώρες: 10:00-17:00

Είσοδος/Ενήλικες: Καλοκαίρι € 3,00

Πηγή: Schloss Ort


Παλάτι στην Άνω Αυστρία


2. Tratzberg, Jenbach - Τιρόλ

Χτισμένο στην σημερινή του μορφή το 1.500 μ.Χ. πάνω σε έναν λόφο μεταξύ Schwaz και Jenbach, σκοπός του ήταν προστασία των συνόρων με την Βαυαρία. Ο χώρος του κάστρου αντικατοπτρίζει το μεγαλείο του Τιρόλ κατά τον 16ο αιώνα και όλες οι αίθουσες και οι χώρου σε μεταφέρουν στο μακρινό αυτό παρελθόν. Η αίθουσα με οπλισμό, η αίθουσα του Βασιλιά, έργα τέχνης και η θολωτή αυλή είναι κάποια από τα βασικότερα αξιόθεατα του κάστρου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.  

Πληροφορίες

Ανοιχτό: Τέλη Μαρτίου μέχρι 05 Νοεμβρίου

Επισκέψιμες ώρες: 10:00-16:00

Είσοδος/Ενήλικες: € 13,50 με ξενάγηση


Παλάτι στο Τιρόλ

1. Hohenwerfen, Werfen - Ομ. κρατίδιο Σάλτσμπρουργκ

Στο νούμερο ένα έχουμε το πιο θεαματικό κατά την άποψη μου κάστρο. Πολλοί που έχουν ταξιδέψει για Γερμανία μέσω Σάλτσμπουργκ το έχουν σίγουρα προσέξει καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον αυτοκινητόδρομο (40 χμ πριν το Σάλτσμπουργκ). Κατασκευάστηκε το 1075 αλλά συμπληρωματικά έργα έγιναν άλλες δύο φορές στους επόμενους αιώνες.

Πληροφορίες. Αν και χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια ως κύρια κατοικία ή κυνηγετικό καταφύγιο, η κύρια χρήση του ήταν ως στρατιωτική βάση για να προστατεύσει το πέρασμα προς τις ανατολικές Άλπεις. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να καταλάβετε γιατί το έχουμε στην πρώτη θέση.

Πληροφορίες

Ανοιχτό: Απρίλιο μέχρι Νοέμβριο

Επισκέψιμες ώρες:

Απρίλιο, Οκτώβριο και Νοέμβριο: 9:30-16:00 (Δευτέρες κλειστά)

Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο: 9:00-17:00

17 Ιουλίου μέχρι 18 Αυγούστου: 9:00-18:00

Είσοδος/Ενήλικες+Τελεφερίκ: € 15,50

Πηγή: Salzburg.info


ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:

Εάν διανυκτερεύετε κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το κάστρο, ζητήστε από το ξενοδοχείο που διαμένετε την κάρτα πελάτη (λογικά σας την δίνουν με την άφιξη σας). Αυτή η κάρτα σας δίνει δικαίωμα έκπτωσης για την είσοδο του κάστρου-παλατιού αλλά παράλληλα και σε άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, χρήση τελεφερίκ, ελεύθερη μετακίνηση με τις τοπικές συγκοινωνίες κλπ. Επειδή από περιοχή σε περιοχή είναι διαφορετικά, καλό είναι να ρωτήσετε στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου τις εκπτώσεις και χρήσης της κάρτας.

1.392 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page