top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Οι 7 ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες Αγορές εκτός της Βιέννης

Έγινε ενημέρωση: 23 Οκτ 2021


Όταν ακούμε για χριστουγεννιάτικες αγορές της Αυστρίας, αυτόματα έρχετε στο μυαλό μας η Βιέννη. Παρ' όλα αυτά στην υπόλοιπη Αυστρία υπάρχουν επίσης πανέμορφες μικρές ή μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από την πιο γνωστή της χώρας. Πότε όμως ξεκινάνε οι αγορές αυτές;


Glühwein © Tirol Werbung-Moser Laurin

Glühwein © Tirol Werbung-Moser Laurin

ADVENT

H περίοδος των τεσσάρων εβδομάδων πριν από τα Χριστούγεννα ονομάζεται Άντβεντ (Advent) και είναι το διάστημα που ξεκινάνε και οι περισσότερες χριστουγεννιάτικες αγορές. Έτσι μπορείτε να υπολογίζετε ότι μέσα με τέλη Νοέμβρη ξεκινάει ηλειτουργία τους. Κάποιες από αυτές βέβαια, οι λίγο μικρότερες λειτουργούν τις πρώτες εβδομάδες μόνο από Πέμπτη μέχρι Κυριακή.

ΟΙ 7 ΠΙΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ ΑΛΠΕΩΝ

"Αγορές δίπλα σε λίμνη, πάνω στα βουνά ή σε πόλεις όλες έχουν κάτι μαγικό. Και οι 7 επιλογές που σας δίνουμε έχουν όλες τον δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα."

7. Bregenz, Vorarlberg

Στην πανέμορφη λίμνη Μπόντενζέε, ή αλλιώς Κοστάντς ή εξελληνοποιημένα λίμνη της Κωσταντίας βρίσκεται το Μπρέγκεντς. Η πόλη είναι η πρωτεύουσα του ομ. κρατιδίου του Φοράρλμπεργκ στην δυτική Αυστρία, στα σύνορα με Γερμανία και Ελβετία. Την περίοδο του Advent έχει 2 Χριστουγεννιάτικες αγορές. Η κεντρική βρίσκεται στον εμπορικό δρόμο της πόλης και έχει πάνω από 40 καλύβες για τις αγορές σας. Η δεύτερη λειτουργεί μόνο τριήμερα βρίσκεται στην άνω πόλη.

Λειτουργία: 14 Νοέμβρη μέχρι 24 Δεκέμβρη 2021

Ωράριο: Καθημερινά (Η μεγάλη) 11:30-20:00


Bregenzer Weihnachtsmarkt  © Otmar Heidegger - Vorarlberg Tourismus

Bregenzer Weihnachtsmarkt © Otmar Heidegger - Vorarlberg Tourismus

6. Kitzbühel, Tirol

Η μεσαιωνική πόλη του Κίτσμπιουελ είναι ένας ιδανικός προορισμός για το χειμώνα. Η Χριστουγεννιάτικη αγορά ξεκινάει λίγο αργά και δεν λειτουργεί όλες τις μέρες. Εστω και για μια μέρα αξίζει μια επίσκεψη καθώς τόσο ο στολισμός όσο και η ίδια η πόλη με τα χρωματιστά σπίτια θυμίζει παραμύθι. Στα υπέρ είναι ότι εκείνο το διάστημα θα λειτουργεί ήδη η πίστα σκι του Χάνενκαμ, οπότε έστω και λίγο χιόνι θα δείτε.

Λειτουργία: 24Νοέμβρη μέχρι 26 Δεκέμβρη

Ωράριο: Τετάρτη-Παρασκευή 15:00-20:00, Σαββατοκύριακα 11:00-20:00


Kitzbühel Advent © Michael Werlberger/Kitzbühel Tourismus

Kitzbühel Advent © Michael Werlberger/Kitzbühel Tourismus

5. Lienz, Osttirol

Το Λίεντς είναι η πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιρόλου με 11.500 κατοίκους. H αγορά του βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και μπροστά από το ιστορικό παλάτι Liebburg. H αγορά είναι γνωστή για τα χειροποίητα προϊόντα της και είναι από τις πιο παραδοσιακές στην χώρα. Στις 3 Δεκέμβρη φέτος είναι προγραμματισμένο και το έθιμο με τους Δαίμονες-Κράμπους.

Λειτουργία: 26 Νοέμβρη μέχρι 24 Δεκέμβρη 2021

Ωράριο: Δευτέρα-Πέμπτη 15:00-21:00, Παρασκευή-Κυριακή 10:00-21:00


Lienz ©Tirol Werbung / Moser Laurin

Lienz ©Tirol Werbung / Moser Laurin

4. Rattenberg, Tirol

Αν ρωτήσετε κάποιον Τιρολέζο για μια Χριστουγεννιάτικη αγορά που προτιμάει θα σας πει αυτή του Ράτενμπεργκ. Αυτή η αγορά είναι το κρυμμένο μυστικό του Τιρόλ, γιατί ενώ είναι σχετικά μεγάλη δεν την γνωρίζουν οι ξένοι τουρίστες. Το Ράτενμπεργκ είναι η μικρότερη κοινότητα στην Αυστρία με κάτι λιγότερο από 400 κατοίκους, παρ' όλα αυτά έχει μια πολύ καλή αγορά στον εμπορικό κεντρικό δρόμο της ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε τις κρυσταλοποιίες της, για τις οποίες είναι ιδιαίτερα γνωστή. Οι κοινότητα είναι ιστορική και έχει δεκάδες μεσαιωνικά κτίρια. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ινν και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι λόγω του ότι είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού, κατά τους χειμερινούς μήνες δεν την βλέπει σχεδόν καθόλου ο ήλιος.

Λειτουργία: 20 Νοέμβρη μέχρι 22 Δεκέμβρη 2021*

Ωράριο: Παρασκευή-Κυριακή από 13:00 - 20:00

Είσοδος: € 5,00


Rattenberg ©Tirol Werbung / Moser Laurin

Rattenberg ©Tirol Werbung / Moser Laurin

3. Schlösser Advent am Traunsee - Oberösterreich

Μέσα στην λίμνη Τράουνζεε της Άνω Αυστρίας βρίσκεται ένα μικρό αλλά διάσημο παλάτι το οποίο συνδέεται με την ακτή με μία πεζογέφυρα. Δέντρα φωτισμένα καθώς και τεράστια κεριά που πλέουν και φωτίζουν την λίμνη, το φωτισμένο παλάτι και τα πανύψηλα χιονισμένα βουνά δίνουν ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο χρώμα. Ίσως η πιο ρομαντική Χριστουγεννιάτικη αγορά της Αυστρίας.

Λειτουργία: Λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί


Traunsee © STMG / Wolfgang Stadler

Traunsee © STMG / Wolfgang Stadler

2. Innsbruck,Tirol

Το Ίνσμπρουκ αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή καθώς το διάστημα της αγοράς μπορείτε να βρείτε οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια για Μόναχο, αλλά και οικονομικά μεταφορικά μέχρι το Ινσμπρουκ. Η αγορά είναι αρκετά μεγάλη και κάθε Σαββατοκύριακο η πόλη πλημμυρίζει από Ιταλούς κυρίως τουρίστες. Μεγάλη ατραξιόν είναι το κρυστάλλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Swarovski. Εκτός από την αγορά η πόλη προσφέρει πολλές επιλογές για διασκέδαση και αξιοθέατα οπότε ένα τριήμερο στα τέλη Νοέμβρη, αρχές Δεκέμβρη θα σας μείνει αξέχαστο.

Λειτουργία: 15 Νοέμβρη 2021 μέχρι 06 Ιανουαρίου 2022*

Ωράριο: Δευτέρα-Κυριακή 11:00-21:00


Χριστούγεννα Ινσμπρουκ ©Tirol Werbung / Moser Laurin

Χριστούγεννα Ινσμπρουκ ©Tirol Werbung / Moser Laurin

1. Salzburg, Salzburger Land

Στο νούμερο ένα φυσικά είναι το Σάλτσμπουργκ. Το Σάλτσμπουργκ είναι η 4η μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO, και λόγω του μεγέθους του καθώς και της ιστορίας του διαθέτει όχι μία αλλά σύνολο 9 Χριστουγεννιάτικες Αγορές. Ο αριθμός από μόνος του σας δίνει να καταλάβετε ότι μια βόλτα την περίοδο αυτή μόνο βαρετή δεν θα είναι. Η πιο γνωστή του αγορά, και μια από τις ομορφότερες του κόσμου είναι η Salzburger Christkindlmarkt am Dom- und Residenzplatz στον καθεδρικό μπροστά. Επίσης αγαπητή είναι αυτή στο Hellbrunn.

Γιατί να επιλέξετε φέτος το Σάλτσμπουργκ; Γιατί το παγκοσμίως πιο γνωστό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι "Άγια Νύχτα" που γράφτηκε λίγο έξω από το Σάλτσμπουργκ, πέρυσι γιορτάστηκαν τα 200 χρόνια από την δημιουργία του. Στο Σάλτσμπουργκ μπορείτε να μεταβείτε εύκολα είτε από το Μόναχο (Τρένο ή Λεωφορείο) είτε από την Βιέννη, απευθείας από το αεροδρόμιο με τρένο (διαθέτει δωρεάν wifi) σε 2 ώρες και 50 λεπτά. Φτηνά αεροπορικά μπορείτε να βρείτε εδώ

Λειτουργία: 18 Νοέμβρη μέχρι 26 Δεκέμβρη 2021


Salzburger Christkindlmarkt © Tourismus Salzburg, Breitegger Günter

Salzburger Christkindlmarkt © Tourismus Salzburg, Breitegger Günter

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ*

  • Ωρες λειτουργίας: Σχεδόν όλες οι αγορές λειτουργούν από τις 11:00 έως και τις 20:00 το βράδυ

  • Ημερομηνίες λειτουργίας: Οι αγορές λειτουργούν συνήθως μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου το μεσήμερι. Από το μεσημέρι εκτός από τις αγορές όλα τα καταστήματα, εστιατόρια, καφέ, μπαρ κλπ κλείνουν λόγω Χριστουγέννων. Οι Αυστριακοί γιορτάζουν την Αγια Νύχτα με οικογενειακό δείπνο στις 24 Δεκέμβρη. Ανήμερα Χριστουγέννων και αναλόγως την περιοχή θα βρείτε κάποια εστιατόρια και μπαρ ανοιχτά, οι Χριστουγεννιάτικες όμως αγορές θα είναι κλειστές. Στο Ίνσμπρουκ όπως και στο Σάλτσμπουργκ ένα μικρό μέρος της αγοράς λειτουργεί και από τις 26 Δεκέμβρη για λίγες επιπλεόν μέρες ακόμα.

  • Πότε να πάτε: Οι καλύτερες ημερομηνίες είναι αρχές Δεκέμβρη. Ο βασικός λόγος είναι ότι τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πολύ φθηνά, ειδικά αν τα κλείσετε μέχρι Σεπτέμβρη/Οκτώβρη. Αναλόγως και τον προορισμό που θα επιλέξετε υπάρχει και πιθανότητα να πετύχετε και χιόνια.


Ανανεώθηκε στις 20/10/2021

1.327 Προβολές
bottom of page