top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Blumencorso - Η παρέλαση με τα λουλουδένια άρματα

Έγινε ενημέρωση: 23 Δεκ 2019



Blumencorso Kirchberg © Polychronidis Georgios

Blumecorso

Τα Blumencorso ή και αλλιώς Blumenkorso (μπλούμεν-κόρσο) είναι παρελάσεις με άρματα από λουλούδια. Οι ρίζες του έθιμου αυτού στην Αυστρία κρατάνε από τα τέλη του 19ου αιώνα αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία. Η αρχική του ονομασία ήταν Frühlingscorso (ανοιξιάτικη παρέλαση) αλλά επειδή οι ημερομηνίες διεξαγωγής ανά περιοχή αλλάξανε, άλλαξε και η ονομασία της εκδήλωσης σε Blumencorso (blumen=λουλούδια).


Blumencorso 2017 © Georgios Polychronidis

25o Blumencorso του Κίρχμπεργκ

O 15Αύγουστος στην Αυστρία είναι επίσης μια μεγάλη αργία και γιορτή. Παρόλο που τέτοιες μέρες προτιμάμε να εξερευνήσουμε όλες τις Αυστριακές Άλπεις, αυτό το φεστιβάλ που διοργανώνεται στην πόλη που κατοικούμε, δεν θα ήταν δυνατόν να το χάσουμε. Με αφορμή και τα 25 χρόνια διεξαγωγής του οι διοργανωτές του, ο τουριστικός οργανισμός των Άλπεων του Κίτσμπουελ, έβαλαν τα δυνατά τους για να ικανοποιήσουν τους πάνω από 6.000 επισκέπτες που πλημμύρισαν τους δρόμους του Κίρχμπεργκ. Αν και η παρέλαση ξεκίνησε στις 15:00 οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από νωρίς. Άλλωστε το φεστιβάλ αυτό αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για το χωριό και παντού υπήρχαν στημένοι πάγκοι για να αγοράσετε διάφορα τοπικά προϊόντα αλλά και να δοκιμάσετε τοπικά φαγητά και μπύρες.


Διαμονή

Απευθυνθείτε στα επιλεγμένα καταλύματα των Αυστριακών Άλπεων με ειδικές προσφορές για Έλληνες και Κύπριους ταξιδιώτες.

Ξενοδοχείο Bechlwirt 3* (πληροφορίες εδώ), Ξενώνας Haus Dirol (πληροφορίες εδώ)


Kirchberg Blumencorso © Georgios Polychronidis

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος πάνω από 30 άρματα τα οποία για τον στολισμό τους απαιτήθηκαν τουλάχιστον 500.000 φρέσκες Ντάλιες, γαρίφαλα και άλλα λουλούδια. Τα πιο όμορφα και μεγάλα άρματα που μου έκαναν εντύπωση ήταν το άρμα με τον πύργο της Πίζας, η γέφυρα Rialto της Βενετίας και το στολισμένο λούνα παρκ με τα παιδιά. Η παρέλαση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή καθώς τα φεστιβάλ γενικά κρατάνε μέχρι αργά το βράδυ. Οι μουσικές επιλογές μας ήταν επίσης αρκετές καθώς τρία συγκρότηματα έπαιζαν ζωντανή μουσική σε διαφορετικά σημεία της κεντρικής πλατείας μέχρι τις 23:00.


Τα Blumencorso καθώς και τα Almabtrieb είναι δύο από τα καλύτερα παραδοσιακά φεστιβάλ-έθιμα που λαμβάνουν χώρα σε πολλές περιοχές των Άλπεων και δεν θα έπρεπε να λείψουν από την λίστα σας όταν επισκεφτείτε την Αυστρία.


Blumencorso Kirchberg © Georgios Polychronidis

Blumencorso στην Αυστρία

Εκτός από το επίσης γνωστό Blumencorso της Βιέννης, τα πιο γνωστά στην Αυστρία και πιο συγκεκριμένα στις Άλπεις είναι τα τρία παρακάτω:

  1. Kirchberger Blumencorso (Tirol) - Κάθε Δεκαπενταύγουστο

  2. Blumenkorso in Fissbach (Steiermark) - Αρχές Σεπτέμβρη

  3. Blumenkorso Ebbs (Tirol) - Τέλη Αυγούστου

Το τελευταίο στο Ebbs είναι και το μεγαλύτερο και πιο γνωστό στην Αυστρία.


Tirol Werbung

108 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page